Η ελάφρυνση του χρέους στη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ

Μέρκελ Λαγκάρντ

Στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ελληνικό ζήτημα μετά και την προ-συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Μάλτας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους.

Αναφορικά με τη διαφωνία ΔΝΤ – Βερολίνου για τη βιωσιμότητά του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε το Σάββατο στη Deutsche Well ότι υπάρχουν διαφορετικά αθροίσματα και διαφορετικές μέθοδοι υπολογισμού. «Φυσικά», πρόσθεσε, «όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε πώς θα έχει εξελιχθεί το χρέος μέχρι το 2070, μπορεί να καταλήξουμε σε διαφορετικά συμπεράσματα». 

Εξάλλου, επανέλαβε ότι «φυσικά το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που αποτελεί μέρος του». «Διαφορετικά», συνέχισε, «εμείς και άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να ρωτήσουμε τα κοινοβούλιά μας για να μας δώσουν εντολή που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό θα ήταν εντελώς παράλογο και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/278569-E-elaphrynse-toy-chreoys-ste-synantese-Merkel-Lagkarnt ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...