Η θάλασσα του διαβόλου: Το τρίγωνο των εξαφανίσεων

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Στο άκουσμα του ονόματος του δεν μπορεί να αφήσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο, αδιάφορο.

Το τρίγωνο των βερμούδων ή αλλιώς «το τρίγωνο του διαβόλου» όπως συνηθίζουν  να το επονομάζουν, προκαλεί δέος αλλά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Πρόκειται για ένα γεωγραφικό θαλάσσιο τρίγωνο, που απλώνεται στην έκταση του ατλαντικού ωκεανού, μεταξύ των ακτών της Φλόριντας, του Πουέρτο Ρίκο και φυσικά στις νήσους των Βερμούδων (από όπου και έλαβε την ονομασία του).

Κάθε μυστηριώδης εξαφάνιση πλοίου και αεροσκάφους στο σημείο αυτό, εντείνουν ακόμα περισσότερο τις φοβίες ότι κάτι μεταφυσικό κρύβεται στα βάθη του ωκεανού.

Κάνοντας ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, παρατηρούμε ότι ουκ ολίγες φορές έχουν καταγραφεί περιστατικά εξαφάνισης επιβατικών πλοίων και αεροσκαφών, ενώ με έναυσμα αυτών των περιστατικών έχουν καταγραφεί  θεωρίες και σενάρια «φαντασίας» , από συγγραφείς και σεναριογράφους.

Όπως στην περίπτωση του  Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος το έτος 1492, κατέγραψε την κυκλική μορφή αποπροσανατολισμού των πυξίδων καθώς και διάφορα άλλα παράξενα  περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή. Ενώ μέχρι το έτος 1950, σύμφωνα με στατιστικές έχου6ν καταγραφεί πάνω από 135 εξαφανίσεις ανθρώπων στην περιοχή.

Στο μακρινό  1840 πραγματοποιήθηκε η εξαφάνιση του γαλλικού πλοίου Rosalie  και το 1918 η εξαφάνιση του πλοίου Cyclops . Ενώ, το έτος 1945 πέντε τορπιλοφόρα του Αμερικανικού Ναυτικού με έμπειρους πιλότους, ξεκινούν από την Φλόριντα για μια περιπολία ρουτίνας. Λίγο πριν την επιστροφή τους στην βάση, ο πύργος ελέγχου λαμβάνει παράξενα μηνύματα από τους πιλότους, ήταν η τελευταία επικοινων

Επίσης σύμφωνα με τα αρχεία της  Lloyd’s, 428 σκάφη φέρεται να είχαν εξαφανιστεί μεταξύ των ετών 1955 και 1975, αριθμός που όπως σημείωνε η εταιρία δεν ήταν αξιοσημείωτα μεγαλύτερος από άλλες θαλάσσιες περιοχές.

Το μεγαλύτερο περιστατικό εξαφάνισης που συνέβη στο Τρίγωνο των Βερμούδων και έχει καταγραφεί ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου ήταν η διάσημη Πτήση 19. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών δεν βρέθηκαν ίχνη της. Τα τελευταία λόγια που ακουστήκαν από την Πτήση 19 ήταν : – «Δε μπορούμε να βρούμε τη δύση. Όλα είναι λάθος. Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε. Ακόμα κι ο ωκεανός δεν είναι όπως θα έπρεπε.»  – «Φαίνεται να μπαίνουμε σε άσπρα νερά. Είμαστε εντελώς χαμένοι».  Δεν θα ήταν υπερβολή να πεί κανείς πώς χωρίς το μυστήριο της Πτήσης 19 ίσως να μην είχε γεννηθεί το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων.

Περιστατικά που ακολούθησαν όπως η εξαφάνιση της πτήσης NC-16002 το 1948, του τάνκερ Sulphur Queen το 1963 ή του αεροσκάφους 680 το 1965, εδραίωσαν ακόμη περισσότερο τη φήμη της περιοχής και τη συνωνυμία της με τον όρο «Τρίγωνο του Διαβόλου».

Μια από τις πιο γνωστές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί παγκοσμίως, είναι ότι στον πυθμένα του ωκεανού, στο σημείο που βρίσκεται η επονομαζόμενη ως «θάλασσα του διαβόλου» , υπάρχουν ερείπια της Χαμένης Ατλαντίδας. Και η θεωρεία συνεχίζει να συναρπάζει τους λάτρεις του μυστηρίου , γιατί συνδυάζεται  και με μια άλλη δημοφιλή άποψη, πως πίσω από το τρίγωνο των Βερμούδων κρύβονται εξωγήινοι  με τους οποίους μάλιστα  βρίσκονταν ήδη σε επαφή οι κάτοικοι της Ατλαντίδας. Με αυτή την θεωρία καλύπτεται και η εξήγηση της προηγμένης τεχνολογίας που εικάζεται ότι είχαν οι κάτοικοι αυτής της Χαμένης πολιτείας.

Μια τελευταία εξήγηση που προσπαθεί να αιτιολογήσει αυτό που μπορεί να κρύβεται στα νερά του Τριγώνου, είναι ότι είτε υπάρχει μία πύλη που οδηγεί σε άλλους πλανήτες, σαν να είναι η δίοδος που έχουν δημιουργήσει οι εξωγήινοι πολιτισμοί για να έρθουν σε επαφή με την Γή, είτε ότι είναι μία πύλη που «καταπίνει» τα θύματά της  και ταξιδεύουν στον χωροχρόνο ή σε κάποια άλλη διάσταση.

Με μια πιο ρεαλιστικά επιστημονική εξήγηση, στο σημείο αυτό, οι ειδικοί εικάζουν ότι  οι αιφνιδιαστικές συνήθειες του καιρού στην περιοχή σε συνδυασμό με τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου που πιθανόν να βρίσκονται συσσωρευμένες στον πυθμένα της θάλασσας, απελευθερώνονται απότομα και προκαλούν αυτές τις μυστηριώδης φονικές εξαφανίσεις.

Πάντως ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι και να κρύβεται στα μυστηριώδη νερά, η θάλασσα του Διαβόλου συναρπάζει και επιβεβαιώνει την θεωρία ότι πολλά αναπάντητα ερωτήματα καλό είναι να παραμένουν ανεξήγητα για το καλό της ανθρωπότητας.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...