Η κυβέρνηση “αδειάζει” Βαρουφάκη

Η κυβέρνηση “αδειάζει” Βαρουφάκη

«Κόκκινο» χτυπάει και πάλι το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή τα όσα ανέφερε στο βιβλίο του  ο Γιάνης Βαρουφάκης για την περίοδο διαπραγμάτευσης το 2015 και για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Από την κυβέρνηση, ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη, αδειάζουν μεγαλοπρεπώς τον πρώην υπουργό Οικονομικών και συνιστούν στη Νέα Δημοκρατία ξεκούραση και αναστοχασμό, αρνούμενοι κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Ενώ, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα πάρει το λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της Παιδείας μετά και την παρέμβαση Μητσοτάκη.

Εκτός πραγματικότητας και με «σύνδρομο εκ των υστέρων δικαίωσης» χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για τη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015. «Στο υπουργικό συμβούλιο δεν συζητήθηκε ούτε “Plan Β” ούτε “Plan Χ”… Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχαν συζητήσεις σε πιο στενό επίπεδο, αδικεί τη διαδρομή του ο Βαρουφάκης με τον τρόπο που κινείται . Προσπαθεί να δώσει λαβες για αποδομητικη κριτική στην κυβέρνηση, κι είναι εκτός πραγματικότητας. Έχει σύνδρομο εκ των υστέρων δικαίωσης όπως κι άλλοι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον υπουργό, όλα αυτά δείχνουν ότι «η χώρα μας και η διαπραγματευτική της ομάδα δεν ήταν δεδομένη, πραγματικά διαπραγματεύτηκε και εξάντλησε όλα τα περιθώρια, προσπάθησε να απειλήσει και να διεμβολίσει το σκληρό τείχος των δανειστών». Όταν είδε ότι δεν μπορούσε να γίνει αυτό, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, τότε έκανε ένα σκληρό συμβιβασμό που τις παρενέργειες βιώνουμε ακόμα τη διετία αυτή, αλλά τής δόθηκε νέα λαϊκή εντολή διαχείρισης (στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015) με εντιμότερο και δικαιότερο τρόπο.

«Η χώρα δεν έχει βλαφτεί από προθέσεις, αλλά από εφαρμοσμένες πολιτικές… Η κυβέρνηση δεν είχε δηλώσει επισήμως ότι ”εγώ προτείνω αυτό”, μπορεί να είναι καλός επιστήμονας, εγώ είμαι ελάχιστος μπροστά του, αλλά είναι τουλάχιστον μη έντιμη η στάση του» δήλωσε ο Δημήτρης Βέττας για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών. «Ο Βέττας σήμερα να τα λέει όλα καλά και σωστά, και όταν φεύγω από την εξουσία να βγάζω βιβλίο, ή επιστολή δεκασέλιδη και να κατηγορώ τον Τσίπρα… Είναι έντιμο αυτό; Και μετά η κυβέρνηση να απαντά στις όποιες ανοησίες του κ. Βέττα; για όνομα του Θεού και της Παναγίας» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Παραδέχθηκε πάντως ότι «εξετάζαμε την κατάσταση, όχι μόνο το Grexit, 1.002 πράγματα όπως όλος ο κόσμος εξέταζε τις ενδεχόμενες καταστάσεις… Ήταν εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα». «Εκτός από αυτές τις π#$ προλογίες και ανοησίες όσα βιβλία και αν κάνει ο κ. Βαρουφάκης θα ξεχαστούν, η πραγματικότητα τον ξέχασε» πρόσθεσε δε.

Κικίλιας: ένοχη η σιωπή Τσίπρα

Για «ένοχη σιωπή» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. «Περιμένουμε όλοι τις απαντήσεις του στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ότι συζητούσε κατ’ εντολή του, με τον κ. Σόιμπλε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.  «Την ημέρα που οι πολίτες αναστενάζουν από την πρώτη δόση της βαριάς φορολογίας, η σιωπή του κ. Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο ένοχη. Οι Έλληνες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τις ζαριές που έπαιξε με την τύχη της χώρας ο κ. Τσίπρας και η παρέα του» προσθέτει. Ο κ. Κικίλιας καλεί ακόμα τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή και τις δολοφονίες διαδηλωτών στη Βενεζουέλα. «Εκτός εάν οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο δεν του το επιτρέπουν» αναφέρει δηκτικά.

Την ανάγκη να διερευνηθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, επανέλαβε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως εξήγησε τις συνέπειές της πληρώνουν σήμερα οι πολίτες. «Η ΝΔ ζητά Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να διερευνηθεί η περίοδος πειραματισμών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε, «λόγω εκείνης της περιόδου οδηγηθήκαμε σε δύο νέα μνημόνια, σε capital control και λιτότητα διαρκείας».«Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν γνωστά όσα αποκαλύπτονται σήμερα, όπως το περιεχόμενο των SMS» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στα μηνύματα του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη όπου εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τον Μάιο του 2015.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/295046-E-kybernese-adeiazei-Baroyphake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...