Η μεγάλη μοναξιά της Ντόρας

Η μεγάλη μοναξιά της Ντόρας

Της Ελένης Τσερεζόλε

Μεγάλη μοναξιά μέσα στο κόμμα της πρέπει να αισθάνεται τούτη την περίοδο η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι του κόμματος ηγείται ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ έφερε στο προσκήνιο την άβυσσο των απόψεων που χωρίζει τη Μπακογιάννη από αυτό που πλέον έχει καταστεί mainstream στη ΝΔ. Και δεν πρόκειται για κάποιου είδους προσωπικές διαφορές αλλά για δομικές αποκλίσεις που αφορούν τόσο τον τρόπο άσκησης όσο και το περιεχόμενο της πολιτικής αυτού που κάποτε θεωρείτο κεντροδεξιό κόμμα. Αυτοί οι καιροί απήλθαν.

Ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης – «μεταγραφή» από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη – δίνει πλέον με σαφήνεια τον τόνο και τη γραμμή – η πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωση για την κοπή της πίτας του στο Μαρούσι ήταν ενδεικτική του βαθμού της μετάλλαξης του κόμματος. Ο «Άδωνις» είχε, όπως ήταν φυσικό, το γενικό πρόσταγμα και υποδέχθηκε με κάθε τιμή, τον «καλύτερο πρωθυπουργό» της Ελλάδας, όπως τον έχει χαρακτηρίσει – τον Αντώνη Σαμαρά. Τον άνθρωπο που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε βάλει στα μαύρα κατάστιχα, τον είχε αποπέμψει από υπουργό Εξωτερικών και θεωρούσε υπεύθυνο της πτώσης της κυβέρνησής του.

Όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν για ένα κόμμα που αλληθωρίζει επικίνδυνα προς την ακροδεξιά, στο πλαίσιο μιας ρητορείας που θυμίζει εμφυλιοπολεμικές εποχές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πρώην ΥΠΕΞ δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τον όρο «βόρεια Μακεδονία», ασκώντας παράλληλα κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο το ύφος και το περιεχόμενο της άποψής της πόρρω απέχουν από το στυλ του μονίμως μαινόμενου αντιπροέδρου, που έχει καταφέρει να φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια αχνή απομίμησή του. Σημεία των καιρών.

Στην ίδια συνέντευξή της χθες η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να πείσει ότι η ΝΔ είναι «μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», που «πρέπει να καλύψει το πλήρες εύρος», να συνδυάσει απόψεις που «δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν», για να κερδίσει τις εκλογές. Η έμπειρη πολιτικός δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο λόγος έρχεται σε αντίθεση με εκείνον της ηγεσίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Του κόμματος που είναι πλέον το κόμμα του Γεωργιάδη, του Βορίδη, της Ασημακοπούλου, του Κυρανάκη, του Ρωμανού και των λοιπών. Του κόμματος που έχει ήδη χάσει την κρίσιμη μάχη για το χώρο του κέντρου και έχει επιλέξει να παραδοθεί στις επικίνδυνες απλουστεύσεις και «ευκολίες» της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στο όνομα μιας τυφλής αντί-ΣΥΡΙΖΑ λογικής.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354067-E-megale-monaxia-tes-Ntoras ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...