Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ελπίζουμε να βρεθεί ευρωπαϊκή προσέγγιση για να βρεθεί μια λύση και να θωρακιστεί η ευρωπαϊκή οικονομία. Υπάρχει μια πολιτική αγκύλωση στις Βρυξέλλες. Κάτι που επιτρέπει στον Σαλβίνι να μονιμοποιήσει τις ιδέες του και την πολιτική που ασκεί στην Ευρώπη για τους μετανάστες, τα οικονομικά και άλλα θέματα.

Είναι λάθη που δίνουν τροφή στα ακροδεξιά κόμματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το εκφράζουν μόνο τα ακροδεξιά κόμματα, αλλά διολισθαίνουν και τα πιο συντηρητικά κόμματα που δεν είχαν ποτέ τέτοιες ιδέες. Αυτό το βλέπουμε και στη χώρα μας με τη Νέα Δημοκρατία που κάνει το ίδιο.

Πρόβλημα είναι η ακροδεξιά πολιτική αντίληψη. Αλλά δεν είναι όλα αρνητικά. Θεωρώ ότι θα δούμε μια αναδιάταξη του προοδευτικού χώρου. Είμαστε σε μία νέα εποχή. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη.

Στη χώρα μας, στον κεντροαριστερό χώρο υπάρχει έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης. Αυτή τη στιγμή στο ΚΙΝΑΛ πολιτική τους είναι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια στάση αμυντική και αδιέξοδη. Δεν μπορεί να προχωρήσει κάποιος πολιτικά αν δεν προβάλει τη δική του πολιτική και θετική θέση. Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις, οι οποίες δεν είναι ίσες αποστάσεις αλλά μια στροφή προς τη Νέα Δημοκρατία και την ισοπέδωση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτικά όρια.

Η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το κάθε κόμμα διατηρεί την ιδεολογία του. Το πρόσημο της κυβέρνησης όμως καθορίζεται από τον πρωθυπουργό. Η Ελλάδα, ανακτώντας σταδιακά τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια οι πολιτικές αλλαγές. Το πρόσημο της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο και προοδευτικό. Το σχέδιο της επόμενης ημέρας της ΔΕΘ είναι ένα καθαρό προοδευτικό σχέδιο.

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλάει για μια ευρύτερη συμμαχία ενάντια στην ακροδεξιά και στον φιλελευθερισμό, είναι σαφές ότι απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό πολίτη και στελέχη, ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο κόσμος είναι ο σύμμαχος για μία πολιτική συστράτευση στο μέλλον.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός κορμός της προοδευτικής πολιτικής, γιατί ο λαός του έδωσε αυτό το προβάδισμα. Ανταποκρινόμαστε στις νέες αξίες της εποχής μας.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και για την προκήρυξη για τις προσλήψεις των εργαζομένων, και το τι χρειάζεται για να γίνουν.

Είναι υποκριτικό να βγαίνει η Νέα Δημοκρατία και να λέει ότι διαφωνεί με το 1 προς 1 για τις προσλήψεις, κάτι στο οποίο συμφωνούν ακόμα και οι θεσμοί. Και να λέει η Νέα Δημοκρατία να πάμε στο 1 προς 5, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε απολύσεις. Γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.
Εμείς δίνουμε τη μάχη να γίνει μόνιμος θεσμός το «βοήθεια στο σπίτι». Σύμφωνα με τη λογική της Νέας Δημοκρατίας αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να δοθεί σε ιδιώτες.

Αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες. Αυτό δεν το λέει μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι θεσμοί. Ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη είναι να προασπίζεται τη χρηματοπιστωτική λειτουργία της χώρας. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Αναμέναμε παρεμβάσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, εξυπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ο Ερντογάν είναι μία από τις δυνάμεις που δεν θέλει να προχωρήσει η Συμφωνία. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία πλειοψηφία που θα στηρίξει τη συμφωνία μέσα στη Βουλή. Στο τέλος δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά τη συνοχή της κυβέρνησης.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344250-E-M-Xenogiannakopoyloy-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...