Η Ουάσινγκτον επέβαλλε νέες κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και πλοίων που μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Η Ουάσινγκτον επέβαλλε νέες κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και πλοίων που μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, βάζοντας στη “μαύρη λίστα” τέσσερις εταιρείες και εννέα δεξαμενόπλοια.

Ορισμένα από τα πλοία μετέφεραν πετρέλαιο στην Κούβα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι εταιρίες στις οποίες επιβλήθηκαν οι κυρώσεις είναι οι Jennifer Navigation Ltd, Lima Shippingk Corp και Large Range Ltd (όλες με έδρα τη Λιβερία) και η ιταλική PB Tankers S.P.A. Από τα εννέα πετρελαιοφόρα, τα έξι ανήκουν στην ιταλική εταιρεία και τα υπόλοιπα στις τρεις λιβεριανές.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ο πετρελαϊκός τομέας εξακολουθεί να λειτουργεί ως “σωσίβιο για το παράνομο καθεστώς” του Βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οι εταιρείες που στοχοθετήθηκαν “επωφελούνται ενώ το καθεστώς του Μαδούρο λεηλατεί τους φυσικούς πόρους”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. “Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ανήκει στους Βενεζουελάνους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό εργαλείο για να στηρίζει δικτάτορες και να παρατείνει την καταπίεση”, πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις απαγορεύουν σε Αμερικανούς πολίτες να έχουν δοσοληψίες με τις εν λόγω εταιρείες, των οποίων παγώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/360290-I-Oyasingkton-epeballe-nees-kyroseis-se-baros-etaireion-kai-ploion-poy-meteferan-petrelaio-apo-ti-Benezoyela ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...