Η Πάτρα εστιάζει στην Επιχειρηματικότητα σε Ρομποτική, Βιοτεχνολογία και Νανοτεχνολογία για 3 ημέρες

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και MeXOXO ενώνουν τις προσπάθειές τους για να μιλήσουν για επιχειρηματικότητα σε υψηλή τεχνολογία στα πλαίσια του 3ου Workshop που διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Balkan-Mediterranean i3, που θα διεξαχθεί στις 19-21 Φεβρουαρίου στο Porto Rio Hotel στην Πάτρα. Οι 5 συνεργαζόμενες χώρες, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία, ΠΓΔΜ και Ελλάδα, έρχονται να συζητήσουν για την εκπαίδευση, τις προφορικές δεξιότητες και τη δια βίου μάθηση στον άξονα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στο τριήμερο της Πάτρας, θα καλυφθεί η θεματική της Τεχνολογίας, Ρομποτικής, Βιοτεχνολογίας, Νανοτεχνολογίας με ένα μεγάλο workshop που χρησιμοποιεί τεχνικές role playing.

Η CEO της MeXOXO, Ελπίδα Κόκκοτα, μαζί με μία σειρά από αξιόλογους ομιλητές, όπως την Δρ Νατάσα Χρήστου (Κύπρος), τον Martin Čech (Τσεχία), τον Γιώργο Μελισσαρόπουλο (MeXOXO) και το Γιάννη Κανελλόπουλο (Orange Grove) θα μιλήσουν για την επιχειρηματικότητα, το design thinking, την καινοτομία, το επενδυτικό πλαίσιο, τη μεταφορά της ιδέας στην πράξη, μέσα από πραγματικά παραδείγματα και case studies. Παράλληλα, θα υπάρχει σύνδεση εξ’ αποστάσεως με διάφορους ομιλητές ανά τον κόσμο: Mona DeFrawi, Patty Katsaros (USA), Anan Copty (Israel), Jose Ignacio Barraza (Mexico), Διαλεκτή Βουτυράκου, Ανδρέας Σουλουτζιδάκης, Γιάννης Σουλουτζιδάκης, Δημήτρης Μουστάκας και Χάρης Γερεμτζές (Ελλάδα).

Το i3 project έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος το οποίο και έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωσή του στην Πάτρα, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας και στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Από το 2013 η MeXOXO έχει βοηθήσει 2826 γυναίκες από την Ελλάδα το Μεξικό την Κύπρο τη Γερμανία το Νεπάλ και τη Λιβερία να κάνουν τα δικά τους μοναδικά βήματα. Η Ιδρύτρια του MeXOXO, Ελπίδα Κόκκοτα, έχει δεσμευτεί στον εαυτό της αλλά και στον ίδρυμα Clinton, να βοηθήσει 5000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020 και τον Δεκέμβριο του 2017 βραβεύτηκε με 1ο βραβείο των Greek International Women Awards για το διεθνή κοινωνικό της αντίκτυπο μέσω του MeXOXO.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...