Η Παράταξη Παπαθανάση για το πόρισμα κόλαφο του Βιολογικού της Ναυπάκτου

Πόρισμα “κόλαφο” έλαβε η δημοτική αρχή για  τις ενέργειές της από το Γεν. Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο έργο “Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου”

Στις 25/02/15 μετά από αίτημα δέκα συμβούλων της αντιπολίτευσης είχε έρθει το θέμα “επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου” προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί ο επικεφαλής της παράταξής μας  ως εισηγητής του θέματος είχε  τονίσει ότι αυτό το τόσο σημαντικό έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ ευρώ έπρεπε να διασφαλιστεί και να μη γίνονται πολιτικά αλλά και “άλλα” παιχνίδια γιατί ο κίνδυνος να χαθεί θα είναι μεγάλος.Ειχε προηγηθεί η πρωτοφανής απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η οποία άλλαζε την απόφαση της επιτροπής του διαγωνισμού και απέκλειε 3 εταιρείες από  τη συνέχεια του διαγωνισμού παρεμβαίνοντας έτσι στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Είχαμε μιλήσει ακόμη για “οσμές” στην  τοπική κοινωνία δυστυχώς όμως δεν εισακουστήκαμε. Και έρχεται στις13/1/17 ένα πόρισμα “κόλαφος” για τη δημοτική αρχή από το Γεν. Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς που δυστυχώς μας δικαιώνει απολύτως, από την άλλη όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή για τις ενέργειές της και βάζει το έργο σε τεράστιες περιπέτειες για την υλοποίησή του.Το πόρισμα ζητάει επίσης διενέργεια ΕΔΕ απο πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑΝ για την εξακρίβωση ευθυνών και βέβαια έχει αποσταλεί στον Αν.Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Παπαγγελόπουλο και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για περαιτέρω ενέργειες.Το πόρισμα αναφέρει στα συμπερασματά του:” ότι ο αποκλεισμός τριών διαγωνιζομένων κατά το Β στάδιο  τις 2ης φάσης του διαγωνισμού λόγω μη συμμόρφωσης των προσφορών τους με τους όρους της διακήρυξης είναι παράτυπος ” ,  ” οι λόγοι αποκλεισμού τριών διαγωνιζομένων σχημάτων κατά το Β στάδιο της 2ης φάσης του διαγωνισμού  κρίνονται αβάσιμοι” και “ο αποκλεισμός διαγωνιζομένων σχετικά με την παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου του διαγωνισμού δεν προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον “.
Άμεσα η δημοτική αρχή πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της και να ανταποκριθεί στις συστάσεις και τις προτάσεις του πορίσματος. Η Ναύπακτος δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλεια έργων και προφανώς από δυσφήμηση.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που άπτεται τόσο της ηθικής τάξης αλλά  και του δημοσίου συμφέροντος και θα σας ενημερώνουμε.Εκ του γραφείου τύπου.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...