Η Περιφέρεια στηρίζει τον ποδηλατικό αγώνα από την Αρχαία Ολυμπία.

Τον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας από τις 14 έως τις 20 Μαΐου στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας στην διοργάνωση του 4ου ΕΤΑΠ το οποίο θα καλύψει την διαδρομή Αρχαία Ολυμπία – Καλάβρυτα, μήκους 149 χιλιομέτρων.

Στον Ποδηλατικό Γύρο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 αθλητές πλαισιωμένοι από τεχνικούς, αγωνοδίκες κ.α.

Το 4ο ΕΤΑΠ θα ξεκινήσει απ’ την Αρχαία Ολυμπία το προσεχές Σάββατο 19 Μαΐου, στις 9 το πρωί (Δημαρχείο) και θα ολοκληρωθεί στα Καλάβρυτα, στη μία το μεσημέρι (κεντρική πλατεία) με ενδιάμεσες διελεύσεις προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερυμάνθου (όρια Ηλείας – Αρκαδίας), Βυτίνα και Κλειτορία. Οι αθλητές την νύχτα της Παρασκευής θα διανυκτερεύσουν στην Αρχαία Ολυμπία, μετά την ολοκλήρωση του 3ου ΕΤΑΠ που θα καλύψει την διαδρομή Σπάρτη – Μεθώνη, μήκους 135,2 χιλιομέτρων.

«Είναι μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, με πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα και αυτός ήταν ο λόγος που η Περιφέρεια συγκατένευσε στο αίτημα της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Προέδρου της κ. Θανάση Τερζή να τεθεί συνδιοργανωτής», τόνισε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος. Προσθέτοντας ότι «ο Ποδηλατικός Γύρος και η προβολή που θα έχει θα συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της φυσικής ομορφιάς, της τοπικής παράδοσης και των υποδομών φιλοξενίας της Δυτικής Ελλάδας».

Ο Ποδηλατικός Γύρος θα καλυφθεί τηλεοπτικά απ’ τον Σκάι, με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις και πλάνα από ελικόπτερο. Το 1ο ΕΤΑΠ (Τετάρτη 16 Μαΐου) αφορά στη διαδρομή Κόρινθος- Λεωνίδιο, το 2ο ΕΤΑΠ (Πέμπτη 17 Μαΐου) την διαδρομή Λεωνίδιο – Σπάρτη, το 3ο ΕΤΑΠ (την Παρασκευή 18 Μαΐου) την διαδρομή Σπάρτη – Μεθώνη, το 4ο ΕΤΑΠ (το Σάββατο 19 Μαΐου) την διαδρομή Αρχαία Ολυμπία – Καλάβρυτα και το 5ο ΕΤΑΠ (την Κυριακή 20 Μαΐου) την διαδρομή Κόρινθος – Αθήνα όπου και θα γίνει ο τερματισμός.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...