Η πιο απίθανη λύση στην πλήξη του γυμναστηρίου

Για πολλούς το γυμναστήριο είναι συνώνυμο της βαριεστημάρας. Παρότι έχουν άφθονη όρεξη για άσκηση, ο κλειστός χώρος τους κάνει σύντομα να πλήττουν. Σε αυτό το εμπόδιο έρχεται να δώσει λύση ένα φουτουριστικό κόνσεπτ, που συνδυάζει το γυμναστήριο με ένα σκάφος που πλέει απαλά και όμορφα στον Σηκουάνα αντλώντας ενέργεια από την… προπόνηση των επιβαινόντων του.

Το Paris Navigating Gym, όπως είναι το όνομά του, έχει μήκος 65 ποδών και χωρά έως 45 άτομα που θα το κινούν κάνοντας spinning και cross training- και αναμφίβολα αποκλείεται να βαρεθούν.

Το καινοτόμο design ανήκει στην ιταλική εταιρεία Carlo Ratti Associati και, εφόσον υπάρξει κάποιος χρηματοδότης, μπορεί να υλοποιηθεί σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών.

Οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας θα δείχνουν στους επιβάτες την ενέργεια που παράγουν αλλά και πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές συνθήκες στον ποταμό.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπει κανείς πώς η ενέργεια που παράγεται από την άσκηση στο γυμναστήριο μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση σκάφους» λέει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το σχέδιο του σκάφος αποτελεί φόρο τιμής στα ιστορικά Bateaux Mouches, τα παραδοσιακά φέρι που μεταφέρουν τουρίστες στον Σηκουάνα από τις αρχές του 20ου αιώνα.

«Το πρόζεκτ βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία επεξεργασίας, είναι ένα κόνσεπτ. Ελπίζουμε όμως σύντομα να πέσει το πραγματικό σκάφος στο νερό, στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις» είπε στη Daily Mail εκπρόσωπος της Carlo Ratti Associati.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/272231-E-pio-apithane-lyse-sten-plexe-toy-gymnasterioy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...