Η πρώτη πτέρυγα φυλακής μόνο για transgender ανοίγει στη Βρετανία

Η πρώτη πτέρυγα φυλακής μόνο για transgender ανοίγει στη Βρετανία

Η πρώτη πτέρυγα φυλακών για transgender που κρατούνται στη Βρετανία θα ανοίξει αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πτέρυγα, μέσα σε μια γυναικεία φυλακή στο νότιο Λονδίνο, θα καλύψει αρχικά τις ανάγκες κράτησης για τρεις transgender που είχαν γεννηθεί άντρες, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι τρεις κρατούμενες έχουν πιστοποιητικά αναγνώρισης φύλου και δεν θα έρχονται σε επαφή με τις άλλες γυναίκες στο σωφρονιστικό ίδρυμα HMP Downview, στο Sutton.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η ασφάλεια όλων των κρατουμένων ήταν «η μεγαλύτερη ανησυχία» τους.

Η κίνηση έρχεται μετά από την υπόθεση της Karen White, μιας φυλακισμένης transgender, που διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δύο γυναικών ενώ ήταν προφυλακισμένη στη φυλακή New Hall στο Wakefield.

Η White έχει καταδικαστεί με ποινή ισόβιας για σεξουαλικά αδικήματα.

Η δημιουργία μιας ειδικής πτέρυγας για transgender είναι η τελευταία εξέλιξη σε έναν ευαίσθητο, αμφιλεγόμενο και εξελισσόμενο τομέα αλλαγής της πολιτικής των φυλακών.

Η μονάδα Downview, φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη που θα προσαρμοστεί στην προσπάθεια να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των άλλων φυλακισμένων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/355908-E-prote-pteryga-phylakes-mono-gia-transgender-anoigei-ste-Bretania ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...