Η πρώτη συνέντευξη του Αντώνη Ζήκου προπονητή του Άρη Αιτωλικού…

zikosΟ νέος προπονητής του Άρη Αιτωλικού Αντώνης Ζήκος  παραχώρησε συνέντευξη στο aitosports.gr και στο Μιχάλη Δημητρίου.

 

Μιχ. Δημητρίου: Κύριε  Ζήκο  η δημοσιογραφική ομάδα του aitosports.gr σας καλωσορίζει  και σας ευχαριστεί που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της και μας παραχωρήσατε την συνέντευξη αυτή.

Αντ. Ζήκος: Να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου για την προσκληση αυτή στο site σας και η ανταπόκριση μου ήταν δεδομένη μια και  θεωρώ πως όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο γενικότερα πρέπει να έχουν αργαστεί συνεργασία ώστε να προάγουν τον «Βασιλιά των σπορ» που είναι το ποδόσφαιρο

Μιχ. Δημητρίου: Κύριε Ζήκο καταρχάς συγχαρητήρια για το νικηφόρο ντεμπούτο σας στον πάγκο του Άρη Αιτωλικού και ελπίζουμε το ρητό « η αρχή το ήμισυ του παντός » να γίνει πραγματικότητα στην παρουσία σας στον πάγκο του Άρη Αιτωλικού.

Αντ. Ζήκος: Σας ευχαριστώ

Μιχ. Δημητρίου: Κύριε Ζήκο προέρχεστε από μια ποδοσφαιρική οικογένεια με μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο της Αιτ/νιας και όχι μόνο και από ότι βλέπουμε υπάρχει και οικογενειακή συνέχεια και στους πάγκους ως προπονητές. Θα θέλαμε το σχόλιο σας.

Αντ. Ζήκος: Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου όλοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός έγινε τρόπος ζωής. Παίζοντας ποδόσφαιρο, έχοντας τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής και σπουδάζοντας την επιστήμη του αθλητισμού, είναι φυσικό επακόλουθο η ενασχόληση με την προπονητική.

Μιχ. Δημητρίου: Πριν περάσουμε στις ερωτήσεις που αφορούν την απόφαση σας να αναλάβετε τις τύχες του Άρη Αιτωλικού θα θέλαμε σύντομα να μας πείτε δυο λόγια για τον προπονητική σας πορεία.

Αντ. Ζήκος: Είμαι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με άριστα στην ειδικότητα του ποδοσφαίρου και κάτοχος του διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFAB. Η προπονητική μου εμπειρία ξεκινάει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αιτωλοακαρνανίας (Όμηρος Νεοχωρίου-Τρίκαρδος Κατοχής). Επόμενος σταθμός η Αχαΐα (Ατρόμητος Λάππα /6ος όμιλος Δ΄ Εθνικής/βοηθός προπονητή-γυμναστής), στο τοπικό πρωτάθλημα Αχαΐας ως προπονητής (Άγιος Δημήτριος και Παμπατραικός/παιδικό και ανδρικό τμήμα ) και φτάνουμε την φετινή χρονιά ως βοηθός προπονητή στην Δόξα Ν. Μανωλάδας (6ος όμιλος Δ΄ Εθνικής/ βοηθός προπονητή-γυμναστής), πριν καταλήξω στην ομάδα του Άρη Αιτωλικού.

Μιχ. Δημητρίου: Αναλάβατε τον Άρη Αιτωλικού σε μια δύσκολη για αυτόν στιγμή αντικαθιστώντας ένα επιτυχημένο και καταξιωμένο συνάδελφο σας κατά γενική ομολογία τον Δημήτρη Θεοδοσίου. Συγχρόνως ο κ. Θεοδοσίου εκτός από προπονητής του Άρη υπήρξε κομμάτι της ομάδας όντας και παλαιοτέρα ποδοσφαιριστής της. Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα ευθύνης και περισσότερη πίεση;

Αντ. Ζήκος: Ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα για το νομό μας και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, με την δυνατότητα παραμονής και συμμετοχής στην νέα κατηγορία, θα δημιουργούσε αίσθημα ευθύνης και περισσότερη πίεση στον προπονητή που έχει τα ηνία της ομάδας, ενώ έχει αγωνιστεί χρόνια σ΄ αυτή. Σε μένα η οποιαδήποτε πίεση και αίσθημα ευθύνης δημιουργούνται από την βαρύτητα της φανέλας του Άρη και του τι αντιπροσωπεύει για το Αιτωλικό γενικότερα, μιας και κατάγομαι από την ευρύτερη περιοχή.

Μιχ. Δημητρίου: Ο κ. Θεοδοσίου με την αποχώρηση του ανέφερε κάποια πράγματα για τις καταστάσεις που βίωσε ως προπονητής του Άρη φέτος. Εσείς ποια κατάσταση βρήκατε; Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα;

Αντ. Ζήκος: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης, όπως το γηπεδικό και το οικονομικό, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος αριθμός ομάδων καθώς τα πράγματα δυσκολεύουν χρόνο με το χρόνο. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στα αποδυτήρια της ομάδας. Συζητώντας με τους παίκτες αυτές τις λίγες μέρες και δουλεύοντας στον τομέα της ψυχολογίας, πιστεύω ότι αντιστρέψαμε αυτή τη εικόνα, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα με τον Κεραυνό Θεσπρωτικού. Πιστεύω πως με καλή θέληση και υπομονή θα ξεπεραστεί ο σκόπελος του οικονομικού, καθώς και του γηπεδικού προβλήματος.

Μιχ. Δημητρίου: Θα συμφωνήσω μαζί σας μια και στο τελευταίο παιχνίδι φάνηκε ξεκάθαρα η διάφορα στην ψυχολογία και γενικά στην διάθεση των ποδοσφαιριστών να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να παίξουν ποδόσφαιρο. Και σας αξίζουν τα εύσημα που καταφέρατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να επιδράσετε θετικά στην ψυχολογία την ομάδας.

Μιχ. Δημητρίου: Ποιο το κίνητρο ενός νέου προπονητή να αναλάβει τον Άρη Αιτωλικού στην δύσκολη αυτή συγκυρία κύριε Ζηκο;

Αντ. Ζήκος: Ως χαρακτήρας αναζητώ συνεχώς νέες προκλήσεις, ώστε να ξεπερνάω τις δυνατότητες μου. Η δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η ομάδα αποτέλεσε το κίνητρο να αναλάβω τα ηνία της.

Μιχ. Δημητρίου: Ο Άρης αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ζει το όνειρο της ανόδου στην Γ΄ εθνική. Πιστεύεται ότι έχει το υλικό και κυρίως τις ψυχικές δυνάμεις να διεκδικήσει έως το τέλος το όνειρο αυτό;

Αντ. Ζήκος: Ο Άρης έχει το υλικό (παίκτες με εμπειρία και ταλέντο) να διεκδικήσει και να κερδίσει την άνοδό του στην Γ΄ εθνική. Όσο αφορά τις ψυχικές δυνάμεις, έδειξαν τα αποθέματα που διαθέτουν στον πολύ κρίσιμο αγώνα της Κυριακής.

Μιχ. Δημητρίου: Πως σας προσέγγισαν οι παράγοντες του Άρη και δεχτήκατε να αναλάβετε την ομάδα; Οι « Ανεπιθύμητοι» έπαιξαν κάποιο ρόλο στην απόφαση σας;

Αντ. Ζήκος: Με τον πρόεδρο κ. Σαρλή υπήρξαμε αντίπαλοι με τις ομάδες μας και συμπαίκτες στις μικτές ομάδες του νομού μας. Συνεπώς η γνωριμία μας είναι αρκετά παλιά και βοήθησε στο να με προσεγγίσει ώστε να μου κάνει την ανάλογη πρόταση, δίνοντας μου πλήρη εικόνα για την ομάδα και των προβλημάτων της. Όσον αφορά τους «Ανεπιθύμητους», πιστεύω πως αγαπούν φανατικά τον Άρη, οπότε είναι μια επιπλέον πρόκληση στο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.

Μιχ. Δημητρίου: Που πιστεύεται ότι θα είναι το όριο ανόδου στην επομένη κατηγορία; Βλέπουμε ότι ο 3ος με τον προτελευταίο έχουν μόλις 4 πόντους διαφορά.

Αντ. Ζήκος: Πιστεύω ότι το όριο της ανόδου θα κυμανθεί στους 32 βαθμούς. Υπάρχουν βέβαια τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί καθώς και ο οικονομικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει κάποιες ομάδες.

Μιχ. Δημητρίου: Έχοντας δουλέψει και στο νομό Αχαΐας μπορείτε να μας πείτε κάποιες διαφορές που έχετε εντοπίσει όσον αφορά τον 6ο και τον 5ο όμιλο;

Αντ. Ζήκος: Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές. Όσον αφορά το επίπεδο των ομάδων είναι λίγο πιο δύσκολος ο 6ος όμιλος γιατί όλες οι έδρες είναι ισχυρές. Κατά τα άλλα και στους δύο ομίλους υπάρχουν ομάδες με οικονομικά προβλήματα.

Μιχ. Δημητρίου: Θα θέλαμε το σχόλιο σας για την ΑΕΜ; Πιστεύεται ότι θα είναι πρωταθλήτρια φέτος μια και έχει δείξει αξιοζήλευτη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα ειδικά μετά την αποχώρηση του κ. Βασιλείου και την επιτυχημένη απόφαση, ρίσκο για κάποιους, του κ. Βισβίκη να κρατήσει ως πρώτο προπονητή τον κ. Σαρρή.

Αντ. Ζήκος: Η ομάδα της ΑΕΜ ξεκίνησε με πλάνο την άνοδο στην Γ΄ εθνική. Οι κινήσεις ήταν πολύ καλά σχεδιασμένες όσον αφορά το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Το ρίσκο του κ. Βισβίκη απέδειξε ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νέους προπονητές. Βοήθησε πάρα πολύ σ΄ αυτή την απόφαση πιστεύω το επίπεδο των παικτών καθώς και η άνοδος πολλών ομάδων στην νέα Γ΄ εθνική, μειώνοντας έτσι το επίπεδο της πίεσης προς τον κ. Σαρρή, βοηθώντας τον στο ξεκίνημα του ως προπονητής.

Μιχ. Δημητρίου: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία με την ομάδα του Άρη και στο τέλος να πανηγυρίσετε , βάζοντας και εσείς ένα λιθαράκι σε αυτό, την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Αντ. Ζήκος: Σας ευχαριστώ πολύ και θέλω να συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο aitosports.gr  για την αθλητική ενημέρωση και εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο.

Μιχ. Δημητρίου: Σας ευχαριστούμε και το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι το aitosports.gr θα είναι κοντά στις προσπάθειες των ομάδων του Δήμου Μεσολογγίου για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...