Η Ράικου έκαψε και τον σύζυγό της!

Η Ράικου έκαψε και τον σύζυγό της!

Στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει επι λέξει πως συνέλεξε στοιχεία που οδηγούν «μετα βεβαιότητας σε γιατρούς που δωροδοκούνταν από τη Novartis». Στη λίστα που είχε από τότε στα χέρια της ήταν και το όνομα του συζύγου της.

Το κατηγορητήριο δια χειρός Ράικου για τον γιατρό σύζυγό της

Μάρτιος 2017

«….κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητας στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων, κυρίως ιατρών δημοσίων νοσοκομείων, δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς».

Δια χειρός Ελένης Ράικου είχε γραφτεί το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του συζύγου της για την υπόθεση Novartis. Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, η οποία τώρα έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγουμένου δικαστικό πόλεμο κατά της διαδόχου της και των επίκουρων εισαγγελέων , διεκδικώντας αποζημίωση (!!) 300.000 ευρώ, είχε καταγράψει η ίδια τη μέθοδο με την οποία χιλιάδες γιατροί – μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της- εισέπρατταν αμοιβές από τη Novartis. Μάλιστα στο απόσπασμα που παρατίθεται αυτούσιο από την επιστολή παραίτησής της η οποία αναρτήθηκε στα ΜΜΕ, η ίδια έχει επιλέξει να αναφέρει τη φράση «μετά βεβαιότητας» μιλώντας για δωροδοκίες των γιατρών από την μητρική Novartis. Δεν είχε κρατήσει δηλαδή ούτε καν την επιφύλαξη του τεκμηρίου αθωότητας, αντίθετα περιέγραψε τη διαδικασία με την οποία η φαρμακοβιομηχανία λάδωνε γιατρούς να προωθούν τα φάρμακά της. Όπως ακριβώς έχει καταγραφεί να εισέρχεται χρηματικό ποσό 1.0000 ευρώ στον κοινό  λογαριασμό που διατηρούσε η ίδια με τον γιατρό σύζυγό της.

Οι διαρροές

Η κα Ράικου σήμερα μηνύει τους διαδόχους της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για διαρροές όταν αυτή ακριβώς η επιστολή παραίτησης της τον Μάρτιο του 2017 αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαρροή προανακριτικού απόρρητου προανακριτικού υλικού .  

Η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς , λίγο πριν λήξει η θητεία της  υπέβαλε την παραίτησή της με μια επιστολή η οποία παρέμεινε σε κλειστό φάκελο στο γραφείο της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για κάποιες ημέρες, επειδή αυτή απουσίαζε στο εξωτερικό. Επομένως, η μόνη που είχε γνώση της επιστολής παραίτησης και του περιεχομένου της ήταν η κυρία Ράικου. Παρ’ όλα αυτά, το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης διέρρευσε και δημοσιεύτηκε ολόκληρο στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα η κυρία Δημητρίου, Ανέφερε τότε:

 «Τις τελευταίες μέρες, μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας, καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητας στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων, κυρίως ιατρών δημοσίων νοσοκομείων, δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς». Ανέφερε επίσης ότι το συνολικό ποσό που είχε διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε για δωροδοκίες ανέρχεται στα 28.000.000 ευρώ.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Κυρία εισαγγελέα. Ζητώ την αντικατάστασή μου, γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε Ιφιγένεια, στον βωμό των συμφερόντων, των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι, εν όψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες μετά βεβαιότητας θα τους οδηγούσαν, να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και ίσως μερικούς στη φυλακή».

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι με αυτές τις αποστροφές η κ. Ράικου αποκάλυψε πολύ κρίσιμα στοιχεία.

Δημοσιεύματα

Η κ. Ράικου επελέγη δυο φορές εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με σοβαρές αντιδράσεις από ανώτατους δικαστές, μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου . Τελικά και τις δύο φορές η εκλογή της έγινε με οριακή πλειοψηφία (6-5).  

Απο θέση ισχύος η κ. Ράικου καλλιέργησε, όπως λέγεται, σημαντικές πολιτικές σχέσεις αλλά και επιλεκτικές με δημοσιογράφους. Ποιος δεν θυμάται την τηλεφωνική κλήση από δημοσιογράφο που την φώναζε με το μικρό της όνομα  -«Ελένη»- για άμεση επέμβασή της στο γνωστό επεισόδιο Κανέλλη – Κασιδιάρη. Λέγεται μάλιστα  ότι για μεγάλο διάστημα στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών είχε γίνει σλόγκαν η συγκεκριμένη σκηνή .

Παράλληλα ήταν πολλά τα φαινόμενα διαρροών στα ΜΜΕ για κρίσιμες υποθέσεις, που υπήρξαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν ήταν επικεφαλής. Ευλόγως θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι διαρροές αυτές μπορεί να προέρχονταν από οποιονδήποτε είχε πρόσβαση στις υποθέσεις – εισαγγελείς, ανακριτές, δικαστικούς γραμματείς, δικηγόρους κ.λπ.

Αντίθετα μια σειρά από διαρροές τον τελευταίο καιρό , αποκαλύπτουν πράγματα τα οποία ουδείς πλην της ιδίας θα μπορούσε να γνωρίζει:

-Η μήνυση που κατέθεσε ο σύζυγος της κυρίας Ράικου, ο στρατιωτικός γιατρός Λάζαρος Καρνέζης, κατά της σημερινής εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και δύο άλλων εισαγγελέων. Προαναγγέλθηκε και δημοσιεύθηκε αυτούσια σε εφημερίδα

-Η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε και πάλι ο σύζυγος της κυρίας Ράικου κατά της κυρίας Τουλουπάκη και των δύο εισαγγελέων συνεργατών της. Δημοσιεύτηκε και αυτή σε εφημερίδα.  

-Η αγωγή κακοδικίας της κυρίας Ράικου κατά της κυρίας Τουλουπάκη και δύο άλλων εισαγγελέων. Λίγες ημέρες πριν επιδοθεί στους ίδιους, ως εκ θαύματος, διέρρευσε στο διαδίκτυο. Είναι προφανές και στην περίπτωση αυτή ότι μόνο η κυρία Ράικου θα μπορούσε να κάνει τη διαρροή.

Ψάχνουν

Πάντως λέγεται πως η κ. Ράικου τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να κάνει πράξη την «απειλή» κύκλων της πως θα βγουν κι άλλοι δικαστές και εισαγγελείς να επιβεβαιώσουν όσα έλεγαν περί Ρασπούτιν. Μάλιστα φωτογραφίζεται γνωστός πολιτικός να αναζητεί εναγωνίως κάποιον «πρόθυμο» εισαγγελέα να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των «κύκλων» της κυρίας Ράικου. Εις ματειν οπώς λέγεται…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347327-E-Raikoy-ekapse-kai-ton-syzygo-tes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...