Η 11χρονη που το ύψος της ξεπερνάει τα 2 μέτρα

Η 11χρονη που το ύψος της ξεπερνάει τα 2 μέτρα

Βλέποντας την Zhang Ziyu να είναι τόσο ψηλότερη από τους συμμαθητές της στο σχολείο στην περιοχή Τζινάν της Κίνας, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουν την ίδια ηλικία.

Η 11χρονη έχει ήδη ύψος 2.10 και πολλοί πιστεύουν ότι είναι το ψηλότερο κορίτσι στον κόσμο. Οι γονείς της είναι πρώην επαγγελματίες μπασκεμπολίστες και έχουν πάνω από 2 μέτρα ύψος, οπότε είναι σίγουρο ότι η γενετική διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σωματική ανάπτυξη της Zhang Ziyu, αν και αυτό το ύψος σε αυτή την ηλικία εξακολουθεί να είναι πολύ σπάνιο και ασυνήθιστο.

Η Zhang ήταν πάντα ψηλότερη από όλα τα άλλα παιδιά και ένας από τους συμμαθητές της θυμάται ότι στην πρώτη τάξη του δημοτικού είχε ήδη ύψος 1,60, που είναι πολύ ψηλότερο από το μέσο όρο ύψους για αυτή την ηλικία που είναι το 1.38. Μάλιστα, η ίδια είναι μερικά εκατοστά ψηλότερη ακόμα και από τον Λεμπρόν Τζέιμς, που έχει ύψος 2,03 μέτρα.

Όπως και οι γονείς της και η Zhang Ziyu είναι είναι μια πολύ ταλαντούχα παίκτρια του μπάσκετ. Η μητέρα της όταν πήρε για πρώτη φορά τη Zhang στο γήπεδο μπάσκετ για να δει τον πατέρα της, ζήτησε να μπει στο γήπεδο για να παίξει. Όταν μπήκε στο γήπεδο, η Zhang ενστικτωδώς προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα με την ίδια αμυντική στάση που ακολουθούν επαγγελματίες του αθλήματος χωρίς ωστόσο να έχει καθόλου γνώσεις για το παιχνίδι. Τότε η μητέρα της αποφάσισε να τη γράψει στο μπάσκετ.

Το σημερινό ρεκόρ Guinness για το ψηλότερο κορίτσι στον κόσμο κατέχει η Sophie Hollins, μια 12χρονη από το Σαουθάπτον της Αγγλίας, που έχει ύψος 1,88 – μερικά εκατοστά λιγότερα από τη Zhang. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η οικογένεια της κοπέλας σχεδιάζει να διεκδικήσει αυτό τον τίτλο.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/348222-E-11chrone-poy-to-ypsos-tes-xepernaei-ta-2-metra ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...