Η Google υπογράφει συμφωνία με εταιρεία της Κούβας για το διαδίκτυο

Συμφωνία με την κυβέρνηση της Κούβας υπέγραψε η Google, δίνοντας στους χρήστες του διαδικτύου στο νησί γρηγορότερη πρόσβαση σε εμπορικά σήματα.

Ειδικότερα, ο Έρικ Σμιτ, πρόεδρος της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet Inc, υπέγραψε τη συμφωνία με την Μάιρα Άρεβιτς Μαρίν, πρόεδρο της κρατικής και μονοπωλιακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ETECSA.

Η συμφωνία επιτρέπει την γρήγορη πρόσβαση στην κρυφή μνήμη του διαδικτύου, όπου περιεχόμενο από ιστότοπους όπως το Gmail και το YouTube αποθηκεύεται σε διακομιστές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τους τελικούς χρήστες.

Σε μια χώρα όπου η δημόσια πρόσβαση στο ίντερνετ περιορίζεται σε αργά και ακριβά σημεία πρόσβασης Wi-Fi, δεν είναι κατανοητό πώς η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει τις υπηρεσίες στο εγγύς μέλλον.

“Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στην ETECSA να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία μας για να μειώσουμε την καθυστέρηση δεδομένων με την προσωρινή αποθήκευση μερικού από το πιο δημοφιλές ευρυζωνικό περιεχόμενό μας, όπως τα βίντεο του YouTube, σε τοπικό επίπεδο”, είπε η Google σε γραπτή δήλωσή της.

“Αυτό μπορεί να βελτιώσει την λήψη των αποθηκευμένων υλικών, αλλά όχι για παράδειγμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), το οποίο βασίζεται σε τοπικές ζώνες εύρους”, είπε ένας τεχνικός τηλεπικοινωνιών στην Κούβα, μιλώντας ανώνυμα από φόβο μήπως χάσει τη δουλειά του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει θέσει τη βελτιωμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο στο κέντρο των προσπαθειών εξομάλυνσης των σχέσεων με την Κούβα, που ανακοινώθηκαν πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια.

Η Κούβα όμως έχει προς τα παρόν αρνηθεί να επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρείες να συμμετάσχουν στη δημιουργία δικτύου στη χώρα, επικαλούμενη την εθνική της ασφάλεια.

Είτε λόγω της έλλειψης επενδύσεων, είτε λόγω ανησυχίας για την ροή των πληροφοριών σε ένα καθεστώς το οποίο μονοπωλεί τα μέσα ενημέρωσης, η Κούβα έχει μείνει πίσω στη χρήση του διαδικτύου.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...