Η La Liga αρνήθηκε τα 222 εκ. ευρώ της ρήτρας του Νεϊμάρ

Η La Liga αρνήθηκε τα 222 εκ. ευρώ της ρήτρας του Νεϊμάρ

Νειμάρ

“Η καταγγελία είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στην UEFA, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο της Ελβετίας, που έχει διεθνή δικαιοδοσία”

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος αρνείται να δεχθεί τα 222 εκ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ!

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είχε προαναγγείλει τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «As» και τελικά αποδείχθηκε ότι η απειλή του δεν ήταν…λόγια του αέρα.

Ο δικηγόρος, Χουάν Γκρέπο, συνοδευόμενος από δύο άλλους, έφτασε σήμερα το πρωί στην έδρα της La Liga, εξουσιοδοτούμενος από τον Νεϊμάρ, με σκοπό να κατέθετε το ποσό της ρήτρας καταγγελίας του διάσημου Βραζιλιάνου.

Όπως, όμως, είχε πει ο πρόεδρος των επαγγελματικών συλλόγων της Ισπανίας, η La Liga απέρριψε την επιταγή των 222 εκ. ευρώ, προκειμένου ο παίκτης να έμενε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.

«Η καταγγελία είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στην UEFA, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο της Ελβετίας, που έχει διεθνή δικαιοδοσία. Βασικά, αυτό που καταγγέλλουμε είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Σχετικά με την Παρί Σ.Ζ, είναι ένα σαφές παράδειγμα οικονομικού ντόπινγκ.

Οι λογαριασμοί της Παρί ΣΖ, δείχνουν ότι έχει εμπορικά έσοδα περισσότερα από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή η αξία της είναι υψηλότερη από αυτές τις δύο ομάδες. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι το αδύνατο», ανέφερε χθες στη συνέντευξή του στην «As» ο Τέμπας, και πρόσθεσε:

«Όχι, δεν θα δεχτούμε τα χρήματα για την ρήτρα από ένα σύλλογο όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που χωρίς να ανήκει στην La Liga, θέλει να ασκήσει το δικαίωμα του οργανισμού μας, και ακόμα περισσότερο όταν αυτή η ομάδα θέλει να σπάσει κανόνες και νόμους. Τους κανόνες της UEFA και του «financial fair play» και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ανταγωνισμού στην Ελβετία. Θα ήταν αντιφατικό να δεχτούμε αυτή την πληρωμή».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/295422-E-La-Liga-arnetheke-ta-222-ek-eyro-tes-retras-toy-Neimar ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...