Θέμα χρόνου η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα

Θέμά χρόνου η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα

Θέμα χρόνου και μάλιστα λίγου είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, η κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για πολεοδομικά θέματα και για τα αυθαίρετα.

Στην επιτροπή ακροάσεων της Βουλής, που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να διατυπώσει γνώμη για τον διορισμό του προέδρου του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου Γιώργου Πατρίκιου, ο κ. Σταθάκης, έλαβε το λόγο προκειμένου να απαντήσει σε διάφορα θέματα που έθεσαν οι βουλευτές.

Όπως ανέφερε, ο νόμος για την πολεοδομία και τα αυθαίρετα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).

«Είναι ένα μεγάλο νομοσχέδιο, σχεδόν 200 σελίδες, ένα νομοσχέδιο περίπλοκο, ένα σύνθετο εγχείρημα που θα δώσει λύσεις» είπε και επισήμανε ότι ήδη υπάρχει μια υστέρηση εσόδων, καθώς κάποιοι έχουν παρατείνει τις δηλώσεις τους για συναφή θέματα, προσδοκώντας ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο αντιμετώπισης από την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι το υπουργείο εργάζεται για την ενοποίηση κτηματολογίου και υποθηκοφυλακείων. «Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει σε έναν φορέα να καλύπτει και τις δύο πλευρές, και να διαχειριστεί το κτηματολόγιο στη νέα του μορφή», σημείωσε. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων: «Έχουμε εθνικό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων, με πολύ ισχυρά οικολογικά κριτήρια, καθώς για πρώτη φορά έχουμε εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές -50% ανακύκλωση, 50% διαχείριση των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο- και συνεπώς έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο της στρατηγικής» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Έχουμε ολοκληρωμένα πλέον περιφερειακά σχέδια στις 12 από τις 13 περιφέρειες -σε διαφορετικά στάδια υλοποίησης- και έχουμε νέα νομοθεσία για την ανακύκλωση και 250 περίπου έργα Δήμων που αφορούν τη διαχείριση με επαρκή χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους. «Άρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο σημαντικό ωρίμανσης, που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», πρόσθεσε. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290506-THema-chronoy-e-katathese-ste-Boyle-toy-nomoschedioy-gia-ta-aythaireta ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...