Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία – Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης

Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία – Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιεροπλοίου Viking Sky, το οποίο νωρίτερα εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας έπειτα από μηχανική βλάβη. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του λιμενικού, παραπλέοντα σκάφη αλλά και ελικόπτερα που συνδράμουν την επιχείρηση.

Από το πλοίο απομακρύνθηκαν τέσσερις τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία ενώ τουλάχιστον οκτώ φέρουν ελαφρά τραύματα κυρίως κοψίματα από αντικείμενα που έσπασαν. Όπως μεταδίδουν τα νορβηγικά μέσα, το πλοίο μετέφερε 1,300 επιβάτες ενώ ακόμη απομένουν να απομακρυνθούν περισσότεροι από 800.

Λίγη ώρα μετά το σήμα κινδύνου λειτούργησε η μία μηχανή του πλοίου και μπόρεσε να πλεύσει πιο κοντά στην ακτή όπου αγκυροβόλησε, ενώ  βοηθούσε στην επιχείρηση υπέστη και αυτό μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS.

Δύο ελικόπτερα έσπευσαν να μεταφέρουν τα εννέα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα να καθυστερεί περισσότερο η επιχείρηση εκκένωσης του Viking Sky.

 

 

 

Οι επιβάτες που μεταφέρονται στη στεριά βρίσκουν καταφύγιο σε ειδικά κέντρα υποδοχής που ετοίμασε η αστυνομία.

Τα βίντεο από τα ελικόπτερα CHC

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357812-THriler-me-to-kroyazieroploio-ste-Norbegia-Synechizetai-e-epicheirese-ekkenoses ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...