Θ. Φωτίου: Συνεχίζεται με επιτυχία η διανομή σχολικών γευμάτων

Θ. Φωτίου: Συνεχίζεται με επιτυχία η διανομή σχολικών γευμάτων

“Η διανομή σχολικών γευμάτων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία” δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, είχαν ενταχθεί 762 σχολεία, σήμερα άλλα 60, ενώ επιπλέον 12 σχολεία θα ενταχθούν τη επόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων όλης τη χώρας.

«Η διανομή σχολικών γευμάτων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία. Διαπιστώνουμε καθημερινά, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, από τα μηνύματα που δεχόμαστε από όλη την Ελλάδα ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, «αγκαλιάζουν» το θεσμό. Στόχος μας, τα επόμενα χρόνια, είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας», τονίζει η Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, μετά τον ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, τον οποίο διεξήγαγε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το πρόγραμμα καλύπτει, μέχρι στιγμής, το 90% των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, λόγω υπαιτιότητας του αναδόχου, το πρόγραμμα σε 12 σχολεία των δήμων Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από διαγωνιζόμενες εταιρείες.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346561-TH-PHotioy-Synechizetai-me-epitychia-e-dianome-scholikon-geymaton ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...