Κίνηση «ματ» από Μοσκοβισί – Γιούνκερ, κλείνει το φάκελο των ελληνικών ελλειμμάτων

Πρόταση που σώζει την Ελλάδα από τον φάκελο με τα ελλείμματα και την πιθανότητα να επιβαρυνθούμε με πρόστιμα από την Ε.Ε., θα φέρει λίγο πριν το Eurogroup, ο Πιερ Μοσκοβισί!   Η Κομισιόν θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, αναφέρει το έντυπο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Agence Europe! Συγκεκριμένα, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται  κάνει την σχετική πρόταση την Τετάρτη 17 Μαΐου, όταν και είναι προγραμματισμένο, να γίνουν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη- μέλη.

Μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, από την Κομισιόν, πέντε ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να εγκριθεί η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία έχει την υποστήριξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πιο αυστηρή είναι η θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, για το ευρώ,  Βάλντις Ντομπρόβσκις, που φέρεται αντίθετος σε μία τέτοια βοήθεια. Σύμφωνα με την Agence Europe, η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στις 22 Μαΐου στο Eurogroup θα σήμαινε και πιθανή απόφαση για την εκταμίευση μίας νέας δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στα μέσα Ιουνίου, επιτρέποντας στην Ελλάδα να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές και δίνοντας τη δυνατότητα να αποφευχθεί μία καθυστέρηση έως τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/281103-Kinese-mat-apo-Moskobisi-Gioynker-kleinei-to-phakelo-ton-ellenikon-elleimmaton ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...