Κίνηση-ματ, από τον Ντόναλντ Τραμπ ενισχύει τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να αυξήσει επιθετικά τα  τιμολόγια στις εισαγωγές καναδικής ξυλείας από μαλακό ξύλο, αυξάνοντας την φορολογία έως και 24,1%. Αυξάνει τους φόρους για εισαγωγές από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα μειώνει δραστικά την φορολογία των επιχειρήσεων εντός συνόρων, με στόχο, την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς. Ουσιαστικά, στέλνει σαφές μήνυμα στις αμερικανικές και ξένες εταιρίες που έχουν έδρας στο εξωτερικό, αν θέλετε να έχετε ανταγωνιστικές τιμές στις ΗΠΑ, επενδύστε και φτιάξτε εργοστάσια εντός συνόρων!

Το μαλακό ξύλο, είναι ύλη που προέρχεται από πεύκα, έλατα και έλατα και χρησιμοποιείται στην κατασκευή κατοικιών. Οι φόροι επί των καναδικών εισαγωγών αναμένεται να αυξήσουν το κόστος ξυλείας για τους κατασκευαστές σπιτιών.

Σύμφωνα με το Foxbusiness, oι ΗΠΑ και ο Καναδάς μάχονται για δεκαετίες πάνω σε αυτό το θέμα. Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν κάνει ενστάσεις για αθέμιτες επιδοτήσεις από τις καναδικές κυβερνήσεις, στις εταιρίες τους. Κάποιες επαρχίες του Καναδά επιδοτούν τα ποσοστά που χρεώνουν κατά μέσο όρο 20%. Με τη σειρά τους, οι υλοτόμοι, είχαν τη δυνατότητα να πουλήσουν ξυλεία πολύ φτηνά, κυριαρχώντας τον ανταγωνισμό. Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, έχει αναφέρει ότι οι φόροι θα κυμαίνονται από 3% έως 24,1% και θα  εφαρμοστούν στις εξαγωγές ξυλείας του Καναδά προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 5,6 δις δολάρια ετησίως.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/281264-Kinese-mat-apo-ton-Ntonalnt-Tramp-enischyei-tis-epicheireseis-kai-tis-ependyseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...