Καλοκαίρι στο Αχλαδοκαστρο 2011 : κάθε φέτος και καλύτερα

    Γράφει η Χριστίνα Αγγελάκη
    Κάθε χρόνο μαζί με τα πρωτοβρόχια έρχεται και η μελαγχολία ότι το καλοκαίρι πέρασε γρήγορα κι ότι κανένα από αυτά που θα ακολουθήσουν δεν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν. Μέχρι να έρθει το επόμενο και να μονολογήσουμε για ακόμη μια χρόνια ‘’κάθε φέτος και καλύτερα’’.
    Έτσι και φέτος, το καλοκαίρι στο Αχλαδοκαστρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι αφίξεις στο όμορφο χωριό μας ξεκίνησαν με την λήξη της σχολικής χρονιάς και κορυφώθηκαν τον Αύγουστο. Οι νυχτερινοί περίπατοι στον Αι-Γιωργή, οι εκδρομές στο ποτάμι, τα ξενύχτια μέχρι πρωίας ( ή για να ακριβολογούμε μέχρι το  μεσημέρι της επόμενης μέρας), και τα αμέτρητα σχεδία προμήνυαν πως ένα ανεπανάληπτο καλοκαίρι ήταν προ το πυλών. Ο σύλλογος φρόντισε και φέτος να κάνει την παραμονή μας ακόμη πιο ευχάριστη με πληθώρα εκδηλώσεων.


  Για πρώτη φορά διοργανώθηκε η Γιορτή της Ρίγανης. Από νωρίς το πρωί  κάτοικοι ξεχύθηκαν στους αγρούς και μάζεψαν ρίγανη, ενώ το απόγευμα είχαν στηθεί κιόσκια στην πλατειά του χωριού  όπου μπορούσαμε να αγοράσουμε το εν λόγω προϊόν. Κι ενώ η ώρα περνούσε ένα αυτοσχέδιο γλέντι που θύμιζε λίγο τσικνοπέμπτη στηνόταν από τους κατοίκους του χωριού με τις ψησταριές στο δρόμο και την τσίκνα να σκεπάζει ολόκληρο το χωριό. Στο τέλος της βραδιάς νεαρά κορίτσια μοίρασαν αναμνηστικά βαζάκια με τριμμένη ρίγανη προσφορά του συλλόγου μας. Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου Δημήτριος Ροντήρης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου Άγγελος Σταυροπουλος.
  Για ακόμη μια χρόνια διοργανώθηκε ποταμοπορεια η οποία έσμιξε με αυτή των Πυληνιων κι όλοι μαζί κολύμπησαν στον ποταμό Εύηνο. Ακόμη διοργανώθηκαν τουρνουά τάβλι, δήλωτη, αγώνας δρόμου, ποδοσφαιρικός αγώνας με το Διασελακι, προβολή ταινιών κι ομιλίες.
  Το δικό της παλμό έδωσε άλλη μια φορά η πάντα δυναμική νεολαία του χωριού μας. Πραγματοποιήθηκε εκδρομή νέων στην Άνω Χώρα – Αμπελακιωτισσα κι έτσι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κι αλλά χωριά της περιοχής. Το παρτυ νεολαίας στις 14/8 πιο πετυχημένο από κάθε άλλη χρόνια προσέλκυσε κόσμο από την γύρω περιοχή και το γλέντι τελείωσε όταν φανήκαν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου.
   Την αυλαία του πολιτιστικού Αύγουστου έριξε το για άλλη μια φορά επιτυχημένο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ που ξεκίνησε με το χορευτικό σύλλογο Θέρμου και ακλούθησε γλέντι με τους Ν. Βλαχοδημο – Κ. Καπελη να τραγουδούν και τον Ν. Φιλιππίδη στο κλαρίνο. Η προσέλευση του κόσμου και το γλέντι μέχρι πρωίας αποδεικνύουν ότι το αντάμωμα πλέον αποτελεί θεσμό που ευχόμαστε να κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα.
  Χαρακτηριστική μορφή του φετινού καλοκαιριού αποτελεί ο νέος ιερέας του χωριού μας πάτερ-Νικόλαος ο όποιος έδωσε παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού μας. Ιδιαίτερα κοινωνικός, δραστήριος και πάντα κοντά στην νεολαία κέρδισε την συμπάθεια όλων μας.
    Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας στο Αχλαδοκαστρο…
              ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…!!
                        



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...