Καρντόσο και Σεμπά πέρασε από Γιάννινα ο Ολυμπιακός

ΝΙΚΗΣΕ 2-0 ΤΟΝ ΠΑΣ

Ο Καρντόσο έκανε σεφτέ με τα ερυθρόλευκα, ο Σεμπά ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και ο Ολυμπιακός απέδρασε από τους “Ζωσιμάδες” κερδίζοντας με σκορ 2-0 τον εξαιρετικό ΠΑΣ, που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 41ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι αποτελούν μια από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και δεν είναι προϊόν τύχης το γεγονός ότι μπαίνοντας στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, είχαν την ευκαιρία να αναρριχηθούν στην 3η θέση του πίνακα κατάταξης.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός προερχόταν από την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ, αποτέλεσμα που είχε φέρει κάμποση γκρίνια για τον Πάουλο Μπέντο. Για τους “ερυθρόλευκους” ο στόχος ήταν διπλός. Nίκη για την διατήρηση του +7 στην κορυφή της βαθμολογίας και αποκατάσταση της ηρεμίας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Καλό ρυθμό παρά τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο, είχε αναμέτρηση από το ξεκίνημα της. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του (72% κατοχή στο 25′) και προσπαθούσε δίχως πολλά ρίσκα να βρει διαδρόμους προς την εστία του Περιστερίδη.

Οι γηπεδούχοι φρόντιζαν πρωτίστως για την ανασταλτική τους λειτουργία – όπως ήταν λογικό – όμως αυτό κάθε άλλο παρά ακίνδυνους τους καθιστούσε, ειδικά όταν έβρισκαν χώρους για να βγάλουν αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ανέβαζε τους πλάγιους μπακ του, ωστόσο την ίδια στιγμή Μποτία και Ντα Κόστα αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα με τον Μαμπουλού και δυσκολεύονταν αφάνταστα να αμυνθούν μακριά από την περιοχή τους.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Περιστερίδης σταμάτησε τον Φορτούνη (σέντρα Φιγκέιρας και σπάσιμο Καρντόσο) και κατέβασε την κεφαλιά του Καρντόσο στο 13′, μετά από εξαιρετική σέντρα του Σεμπά με το εξωτερικό.

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, ο Κοζορώνης βρήκε τον Μαμπουλού που έβαλε πλάτη τον Μποτία, έφτασε φάτσα με τον Λεάλι και το 1-0 αλλά πλάσαρε άουτ!

 

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε και σε ταχύτατη αντεπίθεση του ΠΑΣ στο 31′, ο Κοζορώνης σούταρε άστοχα υπό καλές προϋποθέσεις. Το ίδιο και ο Φορτούνης τέσσερα λεπτά αργότερα, παίρνοντας το ριμπάουντ σε απομάκρυνση του Μπέριου.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στη φάση του 41ου λεπτού, που ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη για τον διαιτητή. Ανατροπή του Φορτούνη από τον Λίλα υπάρχει αναμφισβήτητα, αλλά ακόμη κι από τα ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορεί να θεωρηθεί εντός ή εκτός περιοχής.

Ο Παπαπέτρου έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα (τραβηγμένη η πρώτη, τρία λεπτά νωρίτερα) στον Λίλα και ο ΠΑΣ συνέχισε με δέκα παίκτες. Το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Φορτούνης, η μπάλα κόντραρε και ο Περιστερίδης ενστικτωδώς έσωσε την εστία του με τα πόδια.

Με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς σε θέση επίθεσης, αλλά δεν έβρισκε χώρους να απειλήσει εντός περιοχής, παρά μόνο έξω από αυτή. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ εξακολουθούσε να μοιάζει απειλητικός όταν έβρισκε χώρους, απέναντι στο βαρύ δίδυμο στόπερ των Πειραιωτών.

Ο Μπέντο έριξε στο ματς τους Πάρντο (αντί Ελιουνούσι) και Ιντέγε (αντί Φορτούνη), αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2 από το 65′ και μετά.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η λύση για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά σέντραρε από αριστερά με δύναμη και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Καρντόσο με προβολή ξόρκισε την ανομβρία του και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό.

Ο Παραγουανός φορ πανηγύρισε την επιτυχία του τέρματος μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Σάββα Θεοδωρίδη, με την ανακούφιση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Ο Καμπιάσο πήρε στο 80′ τη θέση του Καρντόσο, καθώς ο Μπέντο ήθελε να ασφαλίσει τη νίκη της ομάδας του, τη στιγμή που ο ΠΑΣ έψαχνε την ισοφάριση έστω και με δέκα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 88′ ο Κόντε από ευνοϊκή θέση και με τη μπάλα στρωμένη σούταρε με δύναμη στην αγκαλιά του Λεάλι! Στο επόμενο λεπτό ο Καμπιάσο γύρισε παράλληλα στον Ιντέγε αλλά ο Μπουκουβάλας έβαλε καταπληκτικό τάκλιν στο τακουνάκι του Νιγηριανού.

Από άνοιγμα του Μιλιβόγεβιτς στον κενό χώρο, ο κορυφαίος του αγώνα Σεμπά πλάσαρε καταπληκτικά επάνω από τον εξερχόμενο Περιστερίδη, σημειώνοντας το τελικό 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού στους “Ζωσιμάδες”.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα, Ακόστα (81′ Ναδάλες), Ζάιρο (75′ Κόντε), Μαμπουλού (59′ Γαρουφαλιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Σεμπά, Ελιουνούσι (59′ Πάρντο), Φορτούνης (65′ Ιντέγε), Καρντόσο (80′ Καμπιάσο).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...