Καταργείται μέσα στο 2017 ο Ειδικός Φόρος στο κρασί!

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, μέσα στο 2017, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου!  Κατά την ομιλία του στην Ημερίδα Ένωσης Οινοποιών Δράμας, ο υπουργός, ανέφερε ότι «το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών».

Ειδικά για τις δυνατότητες ενίσχυσης που υπάρχουν για τους αμπελουργούς,
δήλωσε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων, προβλέπει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, η οικονομική ενίσχυση για όσους  υλοποιούν όλες τις σχετικές  δράσεις,  δηλαδή, εκρίζωση, επαναφύτευση  και βελτίωση τεχνικών διαχείρισης, θα ξεκινά από τα 1.262 ευρώ ανά στρέμμα και αναλόγως την περίπτωση, το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τα 1.846 ευρώ.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι και η ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών κρασιών. Σε αυτή τη κατεύθυνση, ο υπουργός τόνισε ότι δημιουργούνται νέες διέξοδοι σε νέες αγορές και ενισχύεται η τοπική παραγωγή και η εθνική οικονομία.

Καθώς μιλούσε στους παραγωγούς της Δράμας, ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά  στα εννέα οινοποιεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο για παραγωγή πιστοποιημένων οίνων ποιότητας, λέγοντας ότι τα τέσσερα, ήδη συμμετέχουν ή έχουν συμμετάσχει ως δικαιούχοι στο «Πρόγραμμα Προώθησης οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών» με χώρες στόχους: ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Ελβετία, Ρωσία, Βραζιλία, Ταϋλάνδη.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλες δράσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους παραγωγούς, όπως οι επενδύσεις στις γεωργικές καλλιέργειες τη μεταποίηση, τη σύσταση ομάδων και οργανώσεων, όπως και η Συνεργασία μπορούν να αποτελέσουν τη βασική μαγιά ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/285740-Katargeitai-mesa-sto-2017-o-Eidikos-PHoros-sto-krasi ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...