Κοινωνικό τιμολόγιο και με νυχτερινό ρεύμα!

Οι 4 αλλαγές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο!

 Βελτιώσεις στο Κοινωνικό Τιμολόγιο φέρνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με διάταξη που προώθησε κι ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τις «τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Ανάμεσα στις τρείς συν μία αλλαγές, απαλλάσσεται από τη χρέωση ΥΚΩ το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων μέχρι τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης (ανάλογα την κατηγορία των δικαιούχων)

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) είναι 645.262 και με τις ρυθμίσεις αυτές όπως τονίζεται από το υπουργείο, επιδώκεται η αποκατάσταση αδικιών αλλά και η μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν προβλέψεις για τις εξής αλλαγές:

 Όταν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν τα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης κι εφόσον τιμολογούνται και με νυχτερινό τιμολόγιο, τότε η υπερβάλλουσα κατανάλωση που έγινε στη διάρκεια ισχύος του νυχτερινού τιμολογίου θα χρεώνεται με την αντίστοιχη τιμή της Κιλοβατώρας, ενώ για εκείνη που έγινε στη διάρκεια της ημέρας θα τιμολογείται με την αντίστοιχη.

Απαλλαγή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) για τους δικαιούχους του ΚΟΤ και των τιμολογίων Πολυτέκνων όχι μόνο για τις καταναλώσεις ημέρας αλλά και όσους έχουν νυχτερινό.

Κατά την  τιμολόγηση θα συμπεριλαμβάνεται και η νυχτερινή κατανάλωση στο ΚΟΤ,  εφόσον συνολικά δεν υπερβαίνει τον μέγιστο αριθμό Κιλοβατώρων που έχουν οριστεί.

Τέλος, οι ευπαθείς ομάδες δεν θα απεντάσσονται, αλλά θα τιμολογούνται με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/278281-Koinoniko-timologio-kai-me-nychterino-reyma ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...