Κολομβία: Οι αντάρτες θα απελευθερώσουν δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους

Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία, παραδέχθηκε ότι μέλη της κρατούν δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους που απήχθησαν τη Δευτέρα στη λατινοαμερικάνικη χώρα και δεσμεύθηκε ότι θα τους απελευθερώσει, κάτι που ενδέχεται να γίνει εντός της ημέρας.

«Το Βορειοανατολικό Μέτωπο του ELN ενημερώνει ότι οι δύο Ολλανδοί άνδρες που αιχμαλωτίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και θα απελευθερωθούν», ανέφερε η οργάνωση σε αναρτήσεις της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης η οργάνωση των ανταρτών, η οποία το τρέχον διάστημα διεξάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Η συνέχιση των απαγωγών από μέλη της οργάνωσης, παρά τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα για τις αρχές, που έχουν απαιτήσει επανειλημμένα από τον ELN να σταματήσει την πρακτική αυτή.

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το πρωί εκείνης της ημέρας απήχθησαν ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Ντερκ Γιοχάνες Μπολτ, 62 ετών, και ο εικονολήπτης και παραγωγός Εουχένιο Έρνεστ Μαρί Φολέντερ, 58 ετών, κοντά στην κοινότητα Ελ Τάρα, στην περιφέρεια Νόρτε δε Σαντανδέρ.

Οι δύο άνδρες πιθανόν θα απελευθερωθούν μέσα στην ημέρα, δήλωσε ο κυβερνήτης αυτής της διοικητικής περιφέρειας, Ουίλιαμ Βιγιαμισάρ, διευκρινίζοντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα αναπτυχθεί «ανθρωπιστική αποστολή» για να μπορέσουν οι ολλανδοί δημοσιογράφοι να μεταφερθούν σε μια τοποθεσία στην περιφέρεια του Κατατούμπο.

«Ελπίζουμε να επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους μέσα στην ημέρα», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κυβερνήτης απαίτησε ο στρατός και οι μαχητές του ELN να αναστείλουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δραστηριότητές τους στην περιοχή, ώστε «να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των δημοσιογράφων» κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους εκεί όπου θα αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289714-Kolombia-Oi-antartes-tha-apeleytherosoyn-dyo-Ollandoys-demosiographoys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...