Κοτζιάς: Η Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις μας για εγγυήσεις και ασφάλεια

Η Άγκυρα δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της Αθήνας για τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό, στη διάσκεψη της Γενεύης τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι στη συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο «η ανταπόκριση που υπήρξε είναι ότι οι Τούρκοι θα εισέλθουν σε διάλογο».

Αναφερόμενος στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο. «Αυτό θα είναι αντικείμενο μελλοντικών διαβουλεύσεων με την Τουρκία», πρόσθεσε.  Επίσης, διευκρίνισε ότι η ΑΟΖ «είναι άλλη ιστορία από την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, τόνισε ότι το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά όπως είπε, αυτή η ανάπτυξη θα ήταν μεγαλύτερη, αν δεν μας είχαν τραβήξει στα άκρα οι εταίροι.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την εκτίμηση «δεν θα χάσει το τρένο για αυτό που λέμε τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που είναι η διάχυση της νέας τεχνολογίας με τρόπο που να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και να αναπτύσσει την παραγωγικότητα της».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/284850-Kotzias-E-Toyrkia-den-antapokritheke-stis-protaseis-mas-gia-eggyeseis-kai-asphaleia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...