Κουμουτσάκος: Να αποσυρθεί ο νόμος Παππά ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ

«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Την απόσυρση του νόμου Παππά ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε ότι οι πιθανότητες είναι δύο «ή θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος και ο Νίκος Παππάς πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία έφερε τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ή θα κριθεί συνταγματικός».

Ακόμα, επανέλαβε ότι η άποψη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο νόμος παρουσιάζει προβλήματα δημοκρατίας, «μια νέα πλειοψηφία, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες, αλλάζει τους νόμους, ακυρώνει νόμους, τροποποιεί νόμους.

«Λέμε, λοιπόν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, αναγνώρισε ότι «κακώς» δεν είχε γίνει η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου όλα αυτά τα χρόνια.

Σημείωσε πως «η προϋπόθεση που βάζουμε είναι πολύ σαφής, να μην υπάρχουν εδώ παρανοήσεις. Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά είναι η συνέπεια μιας λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Παππά και θα πρέπει ο ίδιος να χειριστεί τα αποτελέσματα των κακών του επιλογών».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πολύ έντονα χαρακτηριστικά αυταρχισμού και αντιδεοντολογικά σε σχέση με τη λειτουργία της ενημέρωσης, της πολυφωνίας, του πλουραλισμού που επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος, τα οποία έχει ο νόμος.

Για τον λόγο αυτό πρόσθεσε ότι «μόνο εάν ο νόμος Παππά αποσυρθεί, αυτό θα απελευθερώσει όλες τις διαδικασίες και για τη διαμόρφωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για να δούμε, αφού κλείσει αυτή η παρένθεση αταξίας και γκρίζων χειρισμών, να δούμε πώς θα πάμε, γιατί πράγματι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χρειάζεται ρύθμιση. Κακώς δεν είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν μπορεί το φάρμακο για μια παθογένεια να είναι δηλητηριώδες».

 «Το φάρμακο που χρειάζεται πρέπει να είναι ένα φάρμακο που πραγματικά θα φέρει ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα», πρόσθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίθεση στον πρωθυπουργό

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράλληλα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για ευτέλεια λόγων, πόλωση και διχασμό. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, αυτό διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής από τα συσσωρευμένα μεγάλα αδιέξοδα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα: «στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στη λειτουργία των θεσμών, στο προσφυγικό – βλέπουμε τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια – και μπροστά σε αυτόν τον εγκλωβισμό στα προβλήματα που συνεχώς μεγαλώνουν και μένουν άλυτα και προσθέτονται διαρκώς και άλλα, η μόνη οδός διαφυγής είναι η πόλωση, ο διχασμός και η ένταση του πολιτικού λόγου σε σημείο ευτέλειας».

«Δεν αποκλείουμε μετεκλογικά να απευθυνθούμε και σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς»

Ως προς το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές επισήμανε, πως η Ν.Δ. «δεν έχει κάποια σφοδρή επιθυμία να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη διακυβέρνηση αλλά θεωρεί ότι είναι δημοκρατικό της καθήκον και υποχρέωσή της να πει ότι καθώς βλέπουμε τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα σε αυτή τη διαπίστωση».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, σε περίπτωση πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, είπε πως το κόμμα θα απευθυνθεί και σε άλλους χώρους και σε άλλα πρόσωπα.

«Σε μια κατάσταση συναγερμική… και ο χώρος της ευρείας ευρωπαϊκής δημοκρατικής κεντροαριστεράς στο πέρασαν των χρόνων είναι μια μεγάλη δεξαμενή στήριξης πολιτικής και δυνάμεων … Δεν αποκλείουμε να απευθυνθούμε σε αυτές τις δυνάμεις», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...