Κουμουτσάκος: Σύγκληση συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις τουρκικές προκλήσεις

Την ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές απαιτήσεις και προκλήσεις υπογράμμισε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ανησυχητική αυτή κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για πόλωση και διχασμό, την ίδια ώρα, όπως είπε, που θα έπρεπε «απέναντι στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος».

«Ποτέ δεν μπορέσατε να υπηρετήσετε συνειδητά την εθνική ενότητα. Αντίθετα την δυναμιτίσατε μοιράζοντας τον πολιτικό κόσμο σε προδότες, γερμανοτσολιάδες και άλλα τέτοια. Ζητήστε συγνώμη για αυτά που είπατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος προσέθεσε ακόμα ότι, μπορεί οι απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος να είναι για εσωτερική κατανάλωση, ωστόσο, όπως είπε, η δραματική εξέλιξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η κατάσταση που επικρατεί μετά το πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, διαμορφώνουν μια ανησυχητική κατάσταση και θα έπρεπε η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

«Αντί όμως να προχωρήσει σε εμπεριστατωμένες κινήσεις ενημέρωσης περιορίζεται, και είναι λυπηρό αυτό, σε κινήσεις μιας αυθόρμητης ανακλαστικής συμπεριφοράς εντυπωσιασμού, φθηνής και ρηχής επικοινωνιακής τακτικής που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη», πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...