Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Το τελευταίο αντίο στον τελευταίο των μεγάλων – Συγκλονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη

– Στις 07:00 έφτασε στη Μητρόπολη η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
– Καλυμμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
– Τον υποδέχτηκε τιμητικό άγημα
– Συγκινεί η Ντόρα Μπακογιάννη, δάκρυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στην εκκλησία
– Σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30 η σορός του, κόσμος ήδη στις ουρές για να αποχαιρετίσει τον πρώην πρωθυπουργό
– Στις 15:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία
– Με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά και αύριο θα ταφεί δίπλα στη Μαρίκα του

Κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στη Μητρόπολη Αθηνών από πολύ νωρίς το πρωί καθώς περιμένουν να φτάσει το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα. Παρούσα από την πρώτη στιγμή, με τον πόνο αποτυπωμένο στο πρόσωπό της, η πρωτότοκη κόρη του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30 όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εξόδιο ακολουθία. Μετά την κηδεία, που θα γίνει με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού αλλά η οικογένεια ζήτησε να μην γίνει δημοσία δαπάνη, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας κι από εκεί, με C-130 στα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη Μητρόπολη. Ο πόνος “ζωγραφισμένος” στο πρόσωπό της. Χαιρετούσε όσους την πλησίαζαν, όμως δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Λίγο πριν από τις 07:00 έφτασε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους. Στάθηκε δίπλα στις αδερφές του, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στη Μητρόπολη περίπου στις 07:00. Το φέρετρο καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Άγημα απέδωσε τιμές και υπό τους ήχους της μπάντας, μπήκε στο ναό. Δίπλα δίπλα, η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα, ο Κυριάκος συνόδευσαν στον πατέρα τους στο εσωτερικό του Ναού.

Εκεί και τα εγγόνια του, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και όχι μόνο. Σιγά σιγά ο κόσμος αυξάνεται αφού μετά το τρισάγιο, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσητάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Όταν η σορός μπήκε στο ναό, η οικογένεια πήρε τη θέση της. Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν μπορούσε να σταθεί, εξαιτίας και του προβλήματος στο πόδι της που την αναγκάζει να περπατά με πατερίτσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συγκράτησε τα δάκρυά του βλέποντας μπροστά του το φέρετρο του πατέρα του.

Στο μεταξύ, ουρές σχηματίζονται ήδη από τον κόσμο που θέλει να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, πάνω από 3.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο για να γράψουν μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Την ίδια ώρα, περίπου αντίστοιχος αριθμός πολιτών έχει επισκεφθεί το γραφείο του εκλιπόντος στην οδό Αραβαντινού όπου επίσης υπάρχει ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...