Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τις υποδομές

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και στο πεδίο των υποδομών! Τα υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για μνημείο πολιτικής στρεψοδικίας και εξαπάτησης των πολιτών, αναφερόμενα στις  αιτιάσεις του στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη για αρνητικές εξελίξεις με το έργο κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Κορωπί – Λαύριο.

Τα υπουργεία, τονίζουν ότι «αυτός και οι συνάδελφοι του των προηγούμενων κυβερνήσεων εξασφάλισαν ένα ζοφερό μέλλον για τις υποδομές των μεταφορών της χώρας.  Οι σχεδιασμοί τους οδήγησαν σε υπερδεσμεύσεις του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος των Υποδομών Μεταφορών άνω του 150%, γεγονός που μεταφράζεται σε έλλειψη διαθέσιμων πόρων από το ΕΣΠΑ ήδη από την αφετηρία σχεδιασμού των έργων».

Από οδό Νίκης και Παπάγου, προσθέτουν ότι είναι «βαριά κληρονομιά» για το σήμερα, «η  παντελής απουσία στρατηγικής για τις υποδομές μεταφορών των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι μικροπολιτικές επιλογές έργων».

Σε αυτό το παρελθόν απαντούν «με στοχευμένες κινήσεις για την ωρίμανση και την υλοποίηση εμβληματικών έργων υποδομών. Ξεκινήσαμε ήδη την ωρίμανση του σημαντικού αυτού έργου με πόρους του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ» ενώ τονίζεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών θα διασφαλίσουν την χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου, προχωρώντας στις  κατάλληλες ενέργειες

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289568-Kontra-kyberneses-antipoliteyses-gia-tis-ypodomes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...