Κ. Σπηλιόπουλος:Κάτω από τη βάση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ η Δυτική Ελλάδα-Περιφέρεια:Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί

Μπαράζ ανακοινώσεων ανάμεσα στον κ.Σπηλιόπουλο και την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας σχετικά με την απορρόφηση των πόρων ΕΣΠΑ στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

Ο κ.Σπηλιόπουλος επέρριψε ευθύνες για την χαμηλή (23,8% των πόρων) απορρόφηση από την πλευρά της περιφέρειας που την κατατάσσουν στην 8η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας,για να απαντήσει η περιφέρεια,ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί,υποστηρίζοντας ότι η περιφέρεια βρίσκεται στην 4η θέση σε κύρια χρηματοδότηση και 3η σε εντάξεις και διασφαλίσεις έργων

-Τι αναφέρει η ανακοίνωση Σπηλιόπουλου

«Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δοκιμάστηκε  και δεν μπορεί». Με αυτήν τη φράση ο Κώστας Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρνουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι κάτω από τη βάση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και μέχρι τις 31/12/2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κάτω από τη βάση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Δύο χρόνια πριν την επίσημη λήξη του προγράμματος και πέντε χρόνια μετά την έναρξή του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απορροφήσει μόνο το 23,8% των πόρων που έχει στη διάθεσή της γεγονός που την τοποθετεί στην όγδοη θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.

Είναι προφανής η αδυναμία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής για να οργανώσει ακόμα και τα αυτονόητα, δηλαδή την απορρόφηση των πόρων που έχει στη διάθεσή της.

Εξίσου προφανής είναι πλέον και η ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής στην ηγεσία της Περιφέρειας. Οι απερχόμμενοι δοκιμάστηκαν και αδυνατούν. Πρέπει να φύγουν και αυτήν την αναγκαιότητα έρχεται να υπηρετήσει η παράταξή μας».

-Τι απαντά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί – Η αλήθεια για τους αριθμούς του ΕΣΠΑ

Με αφορμή στοιχεία που είδαν σήμερα το φως αναφορικά με την απορροφητικότητα των πόρων ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής:

«Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Αλλά για όσους συζητούν με αριθμούς, ας φροντίσουν προηγουμένως να διαβάζουν προσεκτικά τα στοιχεία που δημοσίως επικαλούνται.

Και τώρα για τους αριθμούς: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι 4η (τέταρτη) σε κύρια χρηματοδότηση, δηλαδή σε προϋπολογισμό. Είναι, επίσης, 4η (τέταρτη) στην χώρα σε δαπάνες σε απόλυτους αριθμούς, δηλαδή στην απορροφητικότητα πραγματικών πόρων που χρησιμοποιήθηκαν για έργα και αποδόθηκαν στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι 3η (τρίτη) σ’ όλη τη χώρα σε εντάξεις έργων, δηλαδή έργων ώριμων με απόλυτα διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Σε ποσοστό απορροφητικότητας, με βάση τον προϋπολογισμό της, η Δυτική Ελλάδα εμφανίζεται 8η. Θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα αν ο προϋπολογισμός της ήταν μικρότερος. Κοινή λογική θέλει. Όπως κοινή λογική θέλει ώστε ν’ αντιληφθεί κανείς ότι ο μεγάλος προϋπολογισμός των πόρων ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, συστηματικής και επίμονης διεκδίκησης».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...