Λαθρεμπόριο πετρελαίου από το ΙΚ στη γειτονιά μας- “Τρίγωνο των Βερμούδων” στη Μεσόγειο

Λαθρεμπόριο πετρελαίου από το ΙΚ στη γειτονιά μας- “Τρίγωνο των Βερμούδων” στη Μεσόγειο

πετρέλαιο

Μεταφορά λαθραίου πετρελαίου από τη Λιβύη προς την Ιταλία με «πλοία φαντάσματα» με το Ισλαμικό Κράτος να παίρνει τα κέρδη, καταγγέλλει η Ιταλική εφημερίδα La Republica. Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει, «Μπορεί να θεωρηθεί βάσιμο ότι οι εισαγωγές πετρελαίου από περιοχές που ελέγχονται από την ισλαμική τρομοκρατία καταλήγουν σε μεγάλα ιταλικά διυλιστήρια».

 Για «τρίγωνο των Βερμούδων» κάνει λόγο η εφημερίδα La Republica, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, νότια της Μάλτας πετρελαιοφόρα απενεργοποιούν τους δορυφορικούς μεταδότες τους για σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές. Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου χρονικού διαστήματος που τα πλοία είναι «αόρατα» γίνεται ανταλλαγή αργού πετρελαίου μεταξύ πετρελαιοφόρων και μικρών πλοίων, τα οποία όπως υπογραμμίζει η οικονομική αστυνομία αλλά και η La Republica, ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Το πετρέλαιο που ανταλλάσεται βρίσκεται σε διυλιστήρια στη Γαλλία κα την Ιταλία.

 Το άρθρο κάνει αναφορά σε κάτι που ονομάζει «Τουρκική διαδρομή», που φαίνεται να είναι η μέθοδος και διαδρομή σύμφωνα με την οποία, οι τζιχαντιστές-λαθρέμποροι μεταφέρουν με φορτηγά το αργό πετρέλαιο έως τα Τουρκικά σύνορα, όπου ανταλλάσεται με άλλους λαθρεμπόρους με μετρητά. Έπειτα το λαθραίο πετρέλαιο συνεχίζει, είτε θαλάσσια, είτε χερσαία για τον τελικό προορισμό του, με τους τζιχαντιστές να έχουν γεμίσει τις τσέπες τους με ζεστό χρήμα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις φρικαλεότητές τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/294993-Lathremporio-petrelaioy-apo-to-IK-ste-geitonia-mas-Trigono-ton-Bermoydon-ste-Mesogeio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...