Λαθρομετανάστες και Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας – Προεκλογική Περίοδος

Του Θανάση Κατερινόπουλου.

Για όσους πολιτικούς ζουν ψυχή τε και σώματι σ’ αυτή τη χώρα, για τα πολιτικά κόμματα και για όσους διαθέτουν ακόμη μνήμη και διακατέχονται, έστω και ελάχιστα από αίσθημα ευθύνης και αλήθειας, καλό θα είναι να κάνουμε μια αναστροφή της μνήμης μας στο παρελθόν.

Να συνδυάσουμε, όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται από τις μεταπολιτευτικές προεκλογικές περιόδους και αφορούν το κέντρο της Αθήνας λόγω των εξαρτημένων, τους λαθρομετανάστες και όχι μόνο…
Τι παρατηρούμε λοιπόν;
Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, τα κόμματα εξουσίας είχαν να προτάξουν στα προγράμματά τους, συνήθως, παροχές για όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.
 
Ενώ ήταν λιγότερες οι κοινωνικές παροχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους, άλλοτε συγκαλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα, υπόσχονταν διορισμούς ή τακτοποίηση  για παράδειγμα των συμβασιούχων.
Πριν η χώρα μας γίνει χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών, να σας θυμίσω ότι το κέντρο της Αθήνας με πρώτη την περιοχή της Πλάκας αλλά και ευρύτερα, στέναζε από τα νυχτερινά κέντρα, την εγκληματικότητα, τους “ναρκομανείς” (έτσι αποκαλούσαν τους εξαρτημένους τότε), τους εμπόρους ναρκωτικών κλπ κλπ.
Την περίοδο 1976-1980 παρουσιάζονταν ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου καθότι ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρχε τότε, προκαλώντας πανικό στο κόσμο, οπότε αρκετοί Αθηναίοι ιδιοκτήτες ακινήτων, αναγκάστηκαν να πουλήσουν σε εξευτελιστική αξία, τα ακίνητα τους τόσο στην Πλάκα όσο και στις γύρω περιοχές, (να σωθούν οι άνθρωποι……)
Θα άξιζε να αναζητήσουμε, ποιοι παρουσιάσθηκαν τότε ως αγοραστές όλων αυτών των κατοικιών, και που πουλήθηκαν μετέπειτα, αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος τους τότε, στην όλη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.
Σήμερα όμως οι τιμές των ακινήτων είναι στα ύψη στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές.. Φυσικά έπρεπε να κρατηθούν και μερικές περιοχές σε υποδεέστερη κατάσταση για «ξεκάρφωμα»……
 
Ο προγραμματισμός εκείνος για τη Πλάκα πέτυχε και ακολούθησε αργότερα το Μοναστηράκι, το Ψειρή, ο Βοτανικός, το Γκάζι και συνεχίζεται σήμερα, από το ύψος της οδού Ασκληπιού μέχρι την Αγίου Μελετίου και τη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, με τη διαφορά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μπήκε και ο ”κίνδυνος ”από τους λαθρομετανάστες, (το ξεκάρφωμα που ανέφερα παραπάνω)
Τα τελευταία χρόνια και πριν την εξέγερση με τη δολοφονία του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ο ”κίνδυνος” από τους ναρκομανείς, τους εμπόρους και τους λαθρομετανάστες, είναι μόνιμη πια απειλή, για τους πολίτες του κέντρου της Αθήνας .
Κανένας όμως δεν ανέφερε απολύτως τίποτα και ποτέ, για το πώς και για ποιο λόγο, η διακίνηση ναρκωτικών (πριν τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου), είχε μετακινηθεί από την πλατεία Θεάτρου, στην οδό Στουρνάρη και γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων.
Σήμερα το ”πανηγύρι” της διακίνησης από Έλληνες και αλλοδαπούς γίνεται μέρα μεσημέρι στα Προπύλαια, μπροστά στα μάτια των διερχομένων, αλλά και της Αστυνομίας ενίοτε.
Ερωτώ: Είδατε κάποιο από τα κανάλια της τηλεόρασης, και τους τόοσο ευαισθητοποιημένους με τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας δημοσιογράφους των ΜΜΕ να αναφέρονται σε αυτό;
ΟΧΙ βέβαια….. Αναφέρονται στις γειτονιές στα Κάτω Πατήσια στον Αγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές (Πρόσφατα άνοιξε και κοινωνικό παντοπωλείο και το ΛΑΟΣ!!!!)
 
Ετσι μεθοδευμένα λοιπόν, υποβαθμίζεται το κέντρο της Αθήνας, πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και δεν μας είπε ποτέ όμως κάποιος και επιμένω σε αυτό, ποιοι επωφελούνται από την πτώση των τιμών των ακινήτων, ποιοι τα αγοράζουν και ποιος ο ρόλος των πολιτικών και της πολιτικής γενικότερα πάνω σε αυτό το θέμα….
Μπαίνει τεχνηέντως πάντα ο κίνδυνος που προκαλούν οι ”λαθρομετανάστες”, οι ”μπαχαλάκηδες” και οι εξηρτημένοι από τις ουσίες με τους εμπόρους αυτών.
Τις μέρες αυτές ξαφνικά ανακαλύψαμε στη καθημερινότητά μας και μια άλλη ομάδα .
Είναι αυτή των ιδιοκτητών μικρο-διαμερισμάτων, πο


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...