«Λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη

Ξάνθη και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ

Θα ξεχαστεί γρήγορα αυτό το παιχνίδι στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ. Το τελικό 0-0 μπορεί να αφήνει ικανοποιημένες και τις δυο ομάδες, καθώς από τη μια η Ξάνθη κρατήθηκε σε απόσταση έξι βαθμών από την ΑΕΚ, ενώ από την άλλη, η Ένωση είχε εκτός αγώνα τον Γιόχανσον λόγω ίωσης την τελευταία στιγμή και αναγκάστηκε να παίξει από το 6ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκάλο. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του αγώνα, ακόμα και όταν έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες, στο 58’ αποβλήθηκε ο Τριάδης, αλλά είχε μια εντελώς ανούσια υπεροχή.

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε το παιχνίδι από την ΑΕΚ με τα όποια σχέδια του Μανόλο Χιμένεθ να πηγαίνουν στράφι μετά την σωστή αποβολή του Γκάλο, μόλις στο 6ο λεπτό. Ήταν η μπαλιά που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Λουσέρο έφυγε,  με τον Γκάλο να τον κρατάει και να τον ρίχνει στο έδαφος σε προφανή θέση για γκολ και ο διαιτητής Παπαδόπουλος να του βγάζει απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ΑΕΚ από πάρα πολύ νωρίς με 10 παίκτες.

Από εκεί και πέρα ο Χιμένεθ έβγαλε τον Πατίτο, πέρασε τον Μπακάκη, γύρισε το σύστημα σε 4-4-1 και έδωσε χώρο στην Ξάνθη. Φάσεις, πάντως, δεν είδαμε πολλές στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 26’ σέντρα σουτ του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Πέκχαρτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ξάνθη στο τελευταίο τέταρτο βρήκε περισσότερους χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ και κατάφερε να φτάσει σε μια τεράστια ευκαιρία στο 38’ όταν ο Λάζιτς πέρασε στον Τριάδη, ο τελευταίος άδειασε τον Βράνιες και από το ύψος της μικρής περιοχής προσπάθησε να… σκοτώσει τον Μπάρκα, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να κάνει μεγάλη επέμβαση και να κρατάει το μηδέν. Η Ξάνθη είχε και ένα καλό σουτ του Λουσέρο που έφυγε άουτ, κλείνοντας έτσι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ έδωσε εντολή να παίξουν πιο κοντά στο κέντρο οι Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς και Χριστοδουλόπουλος, με τον Σιμόες να παίζει πιο μπροστά από τα στόπερ. Η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση της Ξάνθης και στο 58’ έμειναν και οι γηπεδούχοι με 10 παίκτες. Ο Τριάδης είχε δεχθεί μια κίτρινη στο 54’ για θέατρο και τέσσερα λεπτά μετά για φάουλ στον Μάνταλο πήρε τη δεύτερη.

Και από τη στιγμή όμως που έμεινε και η Ξάνθη με 10 η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά χωρίς να καταφέρουν να βγάλουν κάποια φάση. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 82’ κι αυτό με την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να το επιχειρεί και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 86’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, όταν μετά από σέντρα φάουλ του Αϊντάρεβιτς, ο Λαμπρόπουλος μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά, όμως, έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε.

Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε φυσιολογικά στο 0-0.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Ουάλας, Λάζιτς (90’ Φλίσκας), Λισγάρας, Καμαρά (55’ Σολτάνι)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74’ Μπακασέτας), Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Πατίτο (11’ Μπακάκης), Πέκχαρτ

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...