Μάλτση: «Το ήθελε ο Θεός να φτάσουμε έως εδώ»

Η σκόνη από τον νέο θρίαμβο της Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας δεν έχει ακόμη… κάτσει. Καλά-καλά ούτε οι ίδιες οι ηρωίδες, τα κορίτσια του Νίκου Κεραμιδά, δεν έχουν καταλάβει την τεράστια επιτυχία τους που τους έδωσε παράλληλα και το εισιτήριο συμμετοχής στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Η Εβίνα Μάλτση, αρχηγός φύσει και θέσει αυτής της ομάδας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη αναφέρθηκε στην… τρελή πορεία αυτής της παρέας και απάντησε σε όλους αυτούς που την συγκρίνουν με τον Νίκο Γκάλη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας η κα. Μάλτση είπε: «Το ήθελε ο Θεός θα έλεγα αρχικά. Κάναμε μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα που έχουμε βρεθεί. Εχουμε πιστέψει πάρα πολύ στο σύνολο. Κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά, το προπονητικό μας τιμ σε κάθε παιχνίδι μας προετοιμάζει με ένα διαφορετικό πλάνο. 

«Εμείς είμαστε πιστοί στρατιώτες και το ακολουθούμε και αποδείξαμε ότι όσο μένουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο και δεν αποκλίνουμε έχουμε καταφέρει να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε, το μπάσκετ που ξέρουμε, το μπάσκετ που οι προπονητές μας θέλουν και έχουμε δημιουργήσει πρόβλημα στους αντιπάλους μας με αποτέλεσμα να φέρουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Και σημείωσε: «Ενα πολύ μεγάλο συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως και μέσα και έξω από το γήπεδο».

Παράλληλα, η αρχηγός της εθνικής απάντησε και σε όσους τη χαρακτηρίζουν θηλυκό Γκάλη. «Είναι ιεροσυλία να συγκρίνουμε οποιονδήποτε με τον Νίκο Γκάλη, όπως και γενικά θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε κανέναν με κανέναν. Ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία, έχει τη δική του οντότητα, κάνει τα δικά του πράγματα στον χώρο του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε η Εβίτα Μάλτση: «Ο Νίκος Γκάλης υπήρξε για εμένα σίγουρα πρότυπο, φυσικά, αλλά και η έμπνευση που χρειάστηκα σαν παιδί τότε για να πιστέψω και να κυνηγήσω ένα όνειρο. Αυτό που έκανε ο Νίκος Γκάλης με την παρέα του τότε ήταν για μας ο λόγος που ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ. Γενιές και γενιές. Μας δείξανε πως μπορεί ένα παιδί, ένας αθλητής, να φτάσει ψηλά, να κατακτήσει την Ευρώπη, δουλεύοντας σκληρά».

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/289783-Maltse-To-ethele-o-THeos-na-phtasoyme-eos-edo ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...