Μάτις: Δεν είμαστε σίγουροι ότι ο αρχηγός του ISIS είναι νεκρός

Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος,  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί, όπως είχε ανακοινώσει μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις.

“Αν ξέραμε, θα σας το έλεγα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω ούτε να το διαψεύσω”, είπε ο επικεφαλής του Πενταγώνου. “Θεωρούμε πως εξακολουθεί να είναι ζωντανός και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αποδείξω το αντίθετο», πρόσθεσε, διαμηνύοντας ότι «θα τον καταδιώξουμε μέχρι το τέλος”.

Ο θάνατος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους είχε ανακοινωθεί την Τρίτη (11/7) από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την επομένη της ανακοίνωσης από το Ιράκ της νίκης του στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο Ράμι Απντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, που έχει έδρα στη Βρετανία και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο επιτόπιων πηγών στη Συρία είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ISIS στην επαρχία Ντέιρ Έζορ επιβεβαίωσαν στο Παρατηρητήριο τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, εμίρη του ΙΚ». Είχε ωστόσο αναφέρει πως αγνοεί τον τόπο, την ημερομηνία ή τις περιστάσεις υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/292793-Matis-Den-eimaste-sigoyroi-oti-o-archegos-toy-ISIS-einai-nekros ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...