Μήνυμα Καπετζώνη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μήνυμα Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από τη νύχτα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την εξέγερση των φοιτητών, των εργατών, των απλών πολιτών, που διεκδίκησαν Ελευθερία και Αξιοπρέπεια. Μέγιστη πράξη η αυτοθυσία των αγωνιστών της ελευθερίας και η δική μας ελάχιστη υποχρέωση: να τιμήσουμε την μνήμη όλων των αγωνιστών. Το Πολυτεχνείο έχει καθιερωθεί σε σύμβολο αντίστασης ενάντια στον ολοκληρωτισμό, οχυρό της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, οι εθνικές και πολιτικές παρακαταθήκες του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να επηρεάζουν και να καθορίζουν όλες τις εκφάνσεις τις κοινωνίας μας. Πόσο πιο επίκαιρο θα μπορούσε να είναι το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”. Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ανεργία και η ανέχεια μετατρέπονται σε πληγή για πολλούς συμπολίτες μας, στερώντας τους ακόμα και τα βασικά όπως το Ψωμί. Σε μια περίοδο που η Παιδεία στη χώρα μας, πάσχει από υποδομές, είναι αποσυνδεδεμένη από την εργασία, και οδηγεί χιλιάδες νέους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή στην ανεργία. Σε μια καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας, η Ελευθερία που την θεωρούσαμε δεδομένη, κινδυνεύει από εκπτώσεις, εξαρτήσεις και παραχωρήσεις. Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, που οι βασικές αξίες της κοινωνίας μας κινδυνεύουν, πρέπει εμείς να παλέψουμε για να τις προασπίσουμε.

Η Δημοτική Αρχή τιμά και σέβεται τους αγώνες των πολιτών, βρίσκεται δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, για μια σύγχρονη, δίκαιη και με ίσες ευκαιρίες Δημοκρατική Πολιτεία, για να αποκτήσουν περιεχόμενο οι Δημοκρατικοί θεσμοί και να αποκαταστήσουμε τα ιδανικά της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Καπεντζώνης Γιώργος


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...