Μήνυμα Τσίπρα προς τη νεολαία για ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφθοράς

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΑΙΖΩ ΤΙΜΙΑ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Μήνυμα στη νεολαία για ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφθοράς έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  μέσω ειδικής εκδήλωσης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης με τίτλο «Παίζω Τίμια: Οι νέοι αλλάζουν το παιχνίδι», που πραγματοποιήθηκε από τη γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας,  αναγνώστηκε μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της επίσκεψής του στην ακριτική Νίσυρο.

O Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την στήριξή του σε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν τους μαθητές και τη νεολαία, με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας στον τομέα της διαφθοράς.

«Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Διότι οι νέοι και οι νέες αυτής της χώρας είναι εκείνη η δύναμη που μπορεί να ωθήσει την κοινωνία στην πρόοδο και την ευημερία.Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πλούσιο έργο της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή ενισχύουν σημαντικά τη συνολικότερη μάχη που δίνει η κυβέρνηση και η κοινωνία κατά της διαφθοράς» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Παπαγγελόπουλος: «Λερναία Ύδρα» η διαφθορά

Με Λερναία Ύδρα παρομοίασε τη διαφθορά στη χώρα μας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας ότι οι νέοι είναι αυτοί που μπορούν και πρέπει να αλλάξουν το παιχνίδι.

«Η διαφθορά είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Ο μόνος τρόπος για να θανατώσεις το θηρίο αυτό που απομυζά τον ελληνικό λαό, είναι να καυτηριάσεις κάθε κομμένο κεφάλι, όπως ο μυθικός Ηρακλής. Στην προκειμένη περίπτωση καυτηριασμός είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να μην υπάρχει έδαφος πρόσφορο για τη διαφθορά και τη σήψη. Ποιος μπορεί όμως καλύτερα να αλλάξει το παιχνίδι εκτός από τους νέους; Τους νέους που σήμερα πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας σφαλμάτων, ή καλύτερα εγκληματικών ενεργειών άλλων» είπε με νόημα ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Γαβρόγλου: Οι μαθητές να εκπαιδεύονται στην ακεραιότητα

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει «σε σύμφωνο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς» ώστε από τις πολύ νεαρές ηλικίες οι μαθήτριες και οι μαθητές να εκπαιδεύονται στην ακεραιότητα, στην ηθική απαξίωση της διαφθοράς και κυρίως στην πρόταξη του καλού και της ευημερίας του συνόλου έναντι οφέλους σε βάρος του συνόλου.

«Να εκπαιδευτούν δηλαδή οι αυριανοί πολίτες στο να οραματίζονται την ευτυχία και την ευημερία τους, όχι ανεξάρτητα ή σε βάρος των συμπολιτών τους, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής ευημερίας, δηλαδή της ενίσχυσης των δημοκρατικών αξιών στον τόπο μας» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Βραβεύτηκε ο Βασιλειάδης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και νυν υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για την προσφορά του στην μάχη κατά της διαφθοράς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του 2ου και 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου ενώ μεταδιδόταν ζωντανά μέσα από το κανάλι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στο Youtube.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...