Μαδούρο: Δεν θα παραδώσουμε τη Βενεζουέλα

Μαδούρο: Δεν θα παραδώσουμε τη Βενεζουέλα

O Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε ότι μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στη Βενεζουέλα, αν συνεχισθεί η πίεση στη χώρα του από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα με βεβαιότητα, πόσο υψηλή είναι η πιθανότητα ενός εμφυλίου, είπε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό La Sexta, η οποία δόθηκε, σύμφωνα με τον σταθμό, την Παρασκευή και πρόκειται να προβληθεί αργά την Κυριακή.

«Όλα εξαρτώνται από τον βαθμό της τρέλας και της επιθετικότητας της αυτοκρατορίας του Βορρά (των ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων του», σημείωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. «Ζούμε στη χώρα μας και απαιτούμε να μην παρεμβαίνει κανείς στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Και προετοιμαζόμαστε να υπερασπισθούμε τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε διάφορους άλλους τομείς «ο λαός είναι υπέρ του να εξοπλισθεί (για την προστασία της κυβέρνησης», τόνισε.

Όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι αυτά που λέει του προκαλούν ανησυχία, ο Μαδούρο απάντησε: «Πράγματι; Σε εμένα όχι. Δεν θα παραδώσουμε τη Βενεζουέλα». Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. «Τι πρέπει να κάνει μία χώρα σε αυτή την περίπτωση; Να παραδοθεί;», ρώτησε ο Μαδούρο. Υπάρχει μία καμπάνια για «να παρουσιάσει τη Βενεζουέλα ως τέρας, ως δικτατορία», είπε.

Ο Μαδούρο απέρριψε το τελεσίγραφο επτά κρατών της ΕΕ που λήγει σήμερα. «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανένα!».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353345-Madoyro-Den-tha-paradosoyme-te-Benezoyela ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...