Μακρόν: Το πλεόνασμα της Γερμανίας κάνει κακό στην Ευρωζώνη

«Η Γερμανία επωφελείται από τις ανισορροπίες στην Ευρωζώνη και επιτυγχάνει υπερβολικά υψηλά εμπορικά πλεονάσματα», υποστήριξε ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Εμμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται τόσο στη γερμανική εφημερίδα «Funke Mediengruppe» όσο και στη γαλλική « Ouest-France».

Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν «αυτό δεν είναι κάτι καλό είτε για τη Γερμανία είτε για την οικονομία της Ευρωζώνης. Θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία».

Το υψηλό γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην παγκόσμια οικνονομία αλλά και στην Ε.Ε., αφού έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ το 2016. Οι σύμβουλοι για θέματα εμπορίου του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούν τη Γερμανία ότι «χρησιμοποιεί ένα υπερβολικά υπερτιμημένο ευρώ». Άλλοι υποστηρίζουν ότι η κυριαρχία της Γερμανίας υποσκάπτει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και καλούν την κυβέρνησή της να προχωρήσει σε λήψη μέτρων που θα στηρίξουν την εγχώρια κατανάλωση αλλά και τις εισαγωγές.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν πιθανή αλλαγή στη γερμανική πολιτική θα οδηγήσει και τη Γαλλία στην εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Όσο καθυστερούμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορούμε να περιμένουμε από τη Γερμανία να μας εμπιστευθεί, καθώς δεν επιτύχαμε τους στόχους ούτε το 2003, ούτε το 2007», υποστήριξε ο κ. Μακρόν. Προσέθεσε ακόμη ότι έχει «ειλικρινείς σχέσεις» τόσο με την Άγκελα Μέρκελ όσο και με τον υποψήφιο του SPD, Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/279637-Makron-To-pleonasma-tes-Germanias-kanei-kako-sten-Eyrozone ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...