Μαξίμου: Έρχονται 239 μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα το 2017

Mε έναν  μακροσκελή κατάλογο παρουσιάζουν από το Μαξίμου το έργο της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα 239 νέες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα μέσα στο 2017.

Όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, μέσω non paper:

– Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μέχρι το τέλος του 2017 θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

– Η κάθε μία μονάδα θα καλύπτει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της και θα αναφέρεται σε περίπου 10.000 με 12.000 ανθρώπους το μέγιστο.

– Οι μονάδες αυτές θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό. Θα γίνουν 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας.

– Μέχρι το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας. Δέκα στον Εύοσμο και το Κορδελιό, επτά στην περιοχή της Τούμπας, πέντε στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη και τρία στην Τριανδρία.

Στο σημείο αυτό, αναφέρουν πως  δημοπρατούνται 11 σχολικές μονάδες για τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2017, με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μεταξύ των οποίων και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Και μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν να στεγάζονται σε κοντέινερ

Τέλος, σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τη Διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και ενημερώθηκε για το έργο του Θεάτρου καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των δύο ανοιχτών θεάτρων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Γης και Θέατρο Δάσους) καθώς και τη δημιουργία θεατρικού μουσείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη πως στις 15 Ιουνίου η πόλη θα φιλοξενήσει την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/283160-Maximoy-Erchontai-239-monades-ygeias-se-ole-te-chora-to-2017 ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...