Μαξίμου: Μόνο με συμπόνια μπορεί να υποδεχθεί κανείς τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά

Μονάχα με συμπόνια μπορεί να υποδεχθεί κανείς τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά. Αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές που εκπόνησε με τον κυβερνητικό του εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίον έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις», σε αντίθεση βέβαια με τον ελληνικό λαό, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού.

 

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές:

“Μονάχα με συμπόνια μπορεί να υποδεχθεί κανείς τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά. Αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές που εκπόνησε με τον κυβερνητικό του εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίον έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις», σε αντίθεση βέβαια με τον ελληνικό λαό.

Αρνούμενοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα, ελπίζουν ακόμα – μάταια – στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, διεκδικώντας μία διεστραμμένη ιστορική δικαίωση και μία νέα εφόρμηση στην εξουσία, για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως συμφερόντων.

Στην προσπάθειά του αυτή, και σε πλήρη ταύτιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπερασπίζεται πλήρως τους ακραίους κύκλους των δανειστών και τα επιχειρήματά τους, για να μπορέσει να οικοδομήσει το πολιτικό του αφήγημα.

Τα όσα λέει ο κ. Σαμαράς δεν αφορούν ούτε την κυβέρνηση, ούτε την κοινωνία που του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη. Άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να προβληματιστούν…”

Η συνέντευξη Σαμαρά:

«Την κυβέρνησή μου δεν την έριξε ο Σόιμπλε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Αυτό τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνέντευξή του στο newpost ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν λέει την αλήθεια σημειώνοντας ότι  «πολύ αργότερα απ’ ό,τι ισχυρίζεται τώρα ο κ. Βαρουφάκης, το Εurogroup και ο κ. Σόϊμπλε, ψήφισαν ομόφωνα ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει οριστικά από τα Μνημόνια!

Και μάλιστα ένα χρόνο και πλέον νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε τότε το Πρόγραμμα…Και μας ενέκριναν τότε ”πιστοληπτική γραμμή στήριξης” για ένα χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε ομαλά στις αγορές, χωρίς κινδύνους από «εξωγενείς διακυμάνσεις». 

Ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί ότι ο κ. Βαρουφάκης τα είπε όλα αυτά θέλοντας να δώσει άλλοθι στον εαυτό του και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν φταίνε εκείνοι που ανέτρεψαν, με την Προεδρική εκλογή, την κυβέρνηση Σαμαρά και τονίζει: «Ε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μας ανέτρεψε! Και όσοι τότε μέσα στη Βουλή, αρνήθηκαν να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας. Και ιδιαίτερα εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν  αποτρέψει την καταστροφή…». 

Ο Αντώνης Σαμαράς επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα και προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls και πετώντας το καρφί του λέγοντας ότι «μπορεί να πει κανείς ότι την κρίσιμη στιγμή που βγαίναμε, κάποιοι απ’ έξω δεν μας βοήθησαν», αλλά τονίζει όλα αυτά δεν αλλάζουν το πιο βασικό: «Την Ελλάδα την οδήγησε σε εκτροχιασμό ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαϊκισμός του, τα ψέματά του, η ανευθυνότητά του και όσοι τότε ταυτίστηκαν μαζί του…», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στην στοχοποίηση που δείχνει να κάνει η κυβέρνηση στο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις δυσκολίες της χώρας ο κ. Σαμαράς σχολιάζει «Πολύ απλά. Όποιος τα έχει κάνει μαντάρα, δαιμονολογεί!», ενώ επισημαίνει ότι όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα ευθύνονται τα λάθη και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα τα οποία «τα πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός». 

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. «Όταν βάζαμε τα πράγματα κάτω, τα συζητάγαμε και παίρναμε τις πιο τολμηρές αποφάσεις, θέτοντας πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της χώρας», σημείωσε. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...