Μαραντόνα: «Αν υπήρχε βίντεο, δεν θα μετρούσε το γκολ μου το 1986»

Μαραντόνα: «Αν υπήρχε βίντεο, δεν θα μετρούσε το γκολ μου το 1986»

Τελικά δεν ήταν ο Θεός αλλά η έλλειψη βίντεο που βοήθησε τον Μαραντόνα να σκοράρει, με το χέρι, και να χαρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή το 1986, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, σε δηλώσεις του με αφορμή το επερχόμενο Μουντιάλ της Ρωσίας. 

Χαρακτηριστικά είπε: «Προφανώς όποτε δείχνω την υποστήριξή μου για τη χρήση βίντεο θυμάμαι εκείνο το γκολ. Το έχω σκεφτεί και πιστεύω ότι εκείνο το γκολ δεν θα είχε μετρήσει». 

Ο Μαραντόνα παραδέχθηκε ότι δεν επωφελήθηκε μία φορά από τη μη χρήση της τεχνολογίας, αλλά δύο φορές: «Θα σας πω κάτι άλλο, στο Μουντιάλ του 1990, χρησιμοποίησα το χέρι μου για να διώξω τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή σε ένα παιχνίδι με τη Σοβιετική Ένωση. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο διαιτητής δεν το είδε. Δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία τότε. Τώρα είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Αγγλία πάντως, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 με ένα σουτ που δεν πέρασε τη γραμμή. Υπάρχουν πολλά περιστατικά όπου το Μουντιάλ θα ήταν διαφορετικό με τη χρήση βίντεο. Είναι καιρός να το αλλάξουμε αυτό». 

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει τονίσει ότι η χρήση βίντεο στο Confederations Cup στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ωστόσο πρέπει να ρυθμιστεί η ταχύτητα με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις. 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/294320-Marantona-An-yperche-binteo-den-tha-metroyse-to-gkol-moy-to-1986 ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...