Μείωση στα διόδια της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου θέλει και ο Δήμος Πατρέων

Συνάντηση με εκπροσώπους της Γέφυρα Α.Ε. είχε τη Δευτέρα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς. Η προγραμματισμένη από καιρό συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο αναβολές. Από την πλευρά της Γέφυρας προσήλθαν ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Παπανικόλας και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης, Γιάννης Φρέρης.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πατρέων επέδωσε στους εκπροσώπους της εταιρίας πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τα διόδια της Γέφυρας και οι δύο πλευρές συζήτησαν αναλυτικά το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις 27 Ιουλίου 2011:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, συζήτησε το θέμα: «Έγγραφο της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», για συζήτηση των συμβάσεων παραχώρησης των διοδίων στους Εθνικούς δρόμους και της τιμής διέλευσης στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου» και αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τα εξής:

Το κόστος διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου είναι το ακριβότερο διόδιο στον κόσμο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εμπόδιο στην επικοινωνία των περιοχών ένθεν και ένθεν της Γέφυρας, εμπόδιο στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων, και εντέλει εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής. Η Γέφυρα με το σημερινό κόστος ακρωτηριάζει τον κοινωφελή χαρακτήρα του έργου.

Με τη μέχρι σήμερα λειτουργία, το έργο έχει αποπληρωθεί ή σύντομα ολοκληρώνεται η αποπληρωμή του. Η παράταση της ίδιας άδικης σύμβασης για άλλα 28 χρόνια αποτελεί πρόκληση προς το δημόσιο αίσθημα και απαιτείται σε κάθε περίπτωση η κατάργησή της.

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των δύο περιοχών να καθιερωθεί μέγιστο κόστος διέλευσης με επιστροφή 5 ευρώ και 12ωρη διάρκεια.

Εξουσιοδοτείται ο κ. Δήμαρχος να πραγματοποιήσει κάθε αναγκαία συνεργασία με Δήμους και Φορείς της περιοχής για τον συντονισμό και την προώθηση αυτής της διαδικασίας».

πηγή:aerasnews



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...