Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, στα νησιά!

ΣΤΟ 1,9 ΕΥΡΩ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ!

Ο λύκος και οι κερδοσκόποι στην αναμπουμπούλα χαίρονται! Η διπλές αυξήσεις στα καύσιμα, που φέρνουν η κατάργηση της έκπτωσης 30% στον ΦΠΑ με την παράλληλη αύξηση 1% στον ανώτερο συντελεστή και την αύξηση στον ΕΦΚ, έχουν σηματοδοτήσει σημαντικές ανατιμήσεις στα πρατήρια καυσίμων, από την αλλαγή του έτους!

Από την πλευρά των  Πρατηριούχων, ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Γιώργος Ασμάτογλου, δήλωσε ότι η τιμή της αμόλυβδης τον τελευταίο μήνα έχει αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο. Σημαντικά μεγαλύτερη είναι η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, που πριν από ένα μήνα κόστιζε 1.02 ευρώ το λίτρο και σήμερα έφτασε το 1.22 ευρώ το λίτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση είναι 15% και καταγράφεται στο υγραέριο κίνησης.

Συγκεκριμένα, σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στα νησιά που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ η αύξηση των φόρων στην Ελλάδα, έρχεται σε μία άσχημη χρονική συγκυρία, καθώς παράλληλα αυξάνεται και η διεθνής τιμή του πετρελαίου, μετά από την συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της παραγωγής.

Το 1,90 ευρώ/λίτρο έφτασε η αμόλυβδη βενζίνη στην Αμοργό και στο 1,53 ευρώ  το πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, στο 1,89 ανέβηκε  η τιμή της αμόλυβδης στη Μήλο και στο 1,53 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης. Την ίδια στιγμή, σε Μύκονο και Κουφονήσια η βενζίνη έφτασε στο 1,80 ευρώ και το πετρέλαιο  κίνησης στο 1,47 ευρώ. Στο 1,82 ευρώ το λίτρο, ανέβηκε η αμόλυβδη στην Κάρπαθο, ενώ στη Σαντορίνη,  οι τιμές καυσίμων  ανέβηκαν στο 1,70 η βενζίνη και 1,39 ευρώ το πετρέλαιο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...