Μεγάλη βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, με άρωμα συμφωνίας

Συμφωνία και ΕΚΤ, ανοίγουν την πόρτα των αγορών!

 Οι αγορές, «βλέπουν» συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών και κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, δίχως καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι ελληνικοί τίτλοι να κερδίζουν έδαφος. Συγκεκριμένα, η  απόδοση των ελληνικών 10ετών κρατικών τίτλων μειώθηκε πάνω από 30 μονάδες βάσης στο 6,93%, που είναι χαμηλό πέντε εβδομάδων! Η εικόνα είναι θετική και με καλές προοπτικές για το επόμενο εξάμηνο. Αν και ακόμα χρειάζεται να καλυφθεί αρκετό έδαφος, πριν  ανοίξει η συζήτηση για επιστροφή στις αγορές (καθώς χρειάζεται το επιτόκιο των 10 ετών, να πέσει στο 4-4,4%), έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή θα καλυφθεί με την θετική αντίδραση των αγορών στο κλείσιμο της συμφωνίας και την ενδεχόμενη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η χθεσινή πτωτική πορεία, ήρθε μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της σε μεγάλα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης.  Μάλιστα, αν και αργότερα διαψεύστηκε από Βρυξέλλες και Αθήνα, τονίζεται ότι αν και δεν υπάρχει ακόμα η τεχνική συμφωνία, η απόσταση  σε μεγάλο βαθμό έχει καλυφθεί. Τα καλά νέα έδωσαν ανάσα και στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, που  υποχώρησαν στο 7,47%, που αποτελούν χαμηλό επίπεδο διμήνου, σημειώνοντας πτώση 0,5%.

Το θετικό κλίμα στις αγορές επιβεβαίωσε και στέλεχος της DZ Bank, της γερμανικής τράπεζας, με έδρα την Φρανκφούρτη, που δήλωσε, ότι «υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, αν και αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται σήμερα οι αποδόσεις», για να προσθέσει ότι εάν αυτό επιβεβαιωθεί από αξιωματούχο της ΕΕ, τότε είναι πιθανόν να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση. Μπορεί η τελική συμφωνία να μην έχει έρθει ακόμα, αλλά πλέον και από επίσημα χείλη ξεκαθαρίζεται ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά και θεωρείται επιτεύξιμος ο στόχος, κλείσιμο του SLA, μέχρι τις 7 Απριλίου, στο Eurogroup της Μάλτας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/277113-Megale-beltiose-sta-ellenika-omologa-me-aroma-symphonias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...