Μεγάλου (Πειραιώς): Στόχος η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 4 δις μέχρι το τέλος του 2017!

Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 4 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2017  ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου στην πρώτη διευρυμένη συνάντηση στελεχών με τη διοίκηση της Πειραιώς. Στην συνάντηση παρευρέθησαν περίπου 350 στελέχη της τράπεζας, από βαθμό Γενικού Διευθυντή και πάνω και ο κ. Μεγάλου ήταν ξεκάθαρος όταν παρουσίασε τους φιλόδοξους νέους στόχους της τράπεζας.  «Παράλληλα η πορεία μας στην αντιμετώπιση των NPLs πρέπει να είναι εξαιρετικά εντατική. Ο στόχος μας για το τέλος του έτους είναι μείωση των NPLs κατά περίπου 4 δισ. ευρώ σε σχέση με το σημερινό μας υπόλοιπο, με ρυθμίσεις, εισπράξεις, αλλά και διαγραφές», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα ζήτησε να ανακτηθούν οι καταθέσεις που έφυγαν από την τράπεζα με προορισμό θυρίδες, Αμοιβαία Κεφάλαια ή προς άλλες κατευθύνσεις. «Έως το τέλος του έτους, στόχος μας είναι να ανακτήσουμε τις καταθέσεις. Αυτές που έφυγαν από το τραπεζικό σύστημα και μεταφέρθηκαν είτε σε θυρίδες, είτε στα στρώματα, είτε σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων».

Τονίζοντας ότι η τράπεζα πρέπει να εργαστεί εντατικά, με στόχο να «εξυγιάνουμε τα δανειακά μας χαρτοφυλάκια και να μειώσουμε τα δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, σε μονοψήφιο ποσοστό μεσοπρόθεσμα».

Η διοίκηση της Πειραιώς είναι ξεκάθαρη στον στόχο της να γίνει η Τράπεζα Πειραιώς, η Τράπεζα με τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Μεγάλου, «είμαστε εύρωστοι κεφαλαιακά και ήδη πάνω από τις εποπτικές απαιτήσεις. Πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό, πέρα και πάνω από την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου που πρέπει να κάνουμε».

Σε αυτή την κατεύθυνση η τράπεζα αναμένεται να κλείσει την γραμμή της έκτακτης και ακριβής χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι «πρέπει να απεξαρτηθούμε πλήρως από τη χρηματοδότηση του ELA το συντομότερο δυνατό. Να έχουμε πρόσβαση στις αγορές, όπως είχαμε και στο παρελθόν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290866-Megaloy-Peiraios-Stochos-e-meiose-ton-kokkinon-daneion-kata-4-dis-mechri-to-telos-toy-2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...