Με αφορμή την κατάσταση στα Εξάρχεια η ΝΔ ζητά την παραίτηση του Τόσκα

Τον κατηγορεί για ανικανότητα να αντιμετωπίσει την ανομία και την παρανομία στο κέντρο της Αθήνας

Την καρατόμηση του Νίκου Τόσκα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τους χειρισμούς του στο καυτό ζήτημα των Εξαρχείων, που παραμένουν «άβατο».

Η Νέα Δημοκρατία ζητά επιτακτικά την άμεση παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, καταλογίζοντάς του ανικανότητα επίλυσης των σοβαρών ζητημάτων ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στο Μενίδι και η αναρχία που βασιλεύει στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αφορμή για τη δριμεία επίθεση της γαλάζιας «παράταξης» στον Ν.Τόσκα στάθηκαν τα νέα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, στον απόηχο της απαγόρευσης της εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην περιοχή.

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από την ομολογία Τόσκα ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο και από την απαγόρευση που εξέδωσε για μια νόμιμη, ειρηνική διαδήλωση των αστυνομικών και η κυβέρνηση επέλεξε να παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Και προσθέτει: «Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να επιβάλουν το χάος, να καίνε και να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν ανθρώπινες ζωές. Συνεχείς επιθέσεις και τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σε γειτονιές όπως το Μενίδι, οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων».

«Η Νέα Δημοκρατία καθιστά τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, από την στιγμή που δεν “καθαιρεί” τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» καταλήγει η σκληρή ανακοίνωση.

Με εξίσου αιχμηρή γλώσσα είχαν σχολιάσει στην Πειραιώς και το «μπλόκο» του Τόσκα στην συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ τονίζοντας με νόημα: «Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός, που βαρύνεται με τις μεγαλύτερες ευθύνες για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας».

Επί της ουσίας, δηλαδή, αποποιήθηκε των ευθυνών του πετώντας το μπαλάκι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τα τελευταία έκτροπα γύρω από το Πολυτεχνείο ο κ. Τόσκας υποστήριξε πως αυτά «αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ομάδα 30 κουκουλοφόρων ξεπήδησαν μέσα από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ στις οδούς Τοσίτσα και Πατησίων.

Η Πατησίων μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να κλείσει και στα δύο ρεύματα για αρκετή ώρα.  Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν νέα επίθεση με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Επόμενη στάση των ταραξιών ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου δέχθηκε «βροχή» από μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι νεαροί αναρχικοί έβαλαν φωτιά σε κάδους που ήταν γεμάτοι σκουπίδια αλλά και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/290888-Me-aphorme-ten-katastase-sta-Exarcheia-e-ND-zeta-ten-paraitese-toy-Toska ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...