ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού, για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αναβάθμισής του, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη και τον διευθυντή της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου Ναυπακτίας Νικήτα Πολύδωρο.

Με το τέλος της επίσκεψης ο δήμαρχος δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών. Έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός των κτιρίων και προχωράει η τοιχοποιία.  Ένα έργο πνοής, που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Με την λειτουργία του θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πληθυσμού 40.000, από  20.000 που είναι σήμερα. Θα μπορεί να υποδεχθεί και το αποχετευτικό δίκτυο του Αντιρρίου, άλλο έργο που αναμένεται η ένταξή του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ. Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι μακροπρόθεσμος, καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες.

Αν σκεφθούμε μάλιστα και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 15.000.000 ευρώ για την μετατροπή του Χ.Υ.Τ.Α. σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.), με την λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Βλαχομάνδρα, γίνεται φανερό ότι ο δήμος Ναυπακτίας σχεδιάζει το μέλλον της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ειδικά για το έργο της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού πρέπει να πούμε ότι από την αρχή της θητείας μας ήταν βασική μας στόχευση. Βρήκαμε ένα έργο απενταγμένο, καταφέραμε την επανένταξή του και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότησή του. Με διαφανείς διαδικασίες, ξεπεράσαμε όλες τις ενστάσεις, δικαιωθήκαμε για τις επιλογές μας, παρακάμψαμε τις φωνασκίες και τον αντιπολιτευτικό λαϊκισμό. Σήμερα λοιπόν είμαστε χαρούμενοι γιατί όλα προχωράνε, όπως είχαμε σχεδιάσει και θα παραδώσουμε στους πολίτες της Ναυπακτίας μια πολύτιμη περιβαλλοντική υποδομή.

 

 

 

 

 

                                                    

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...